Навесні, приготувати салат з листя кульбаби – цим сьогодні вже нікого, мабуть, не здивуєш. Адже рослина кульбаба навесні щедро ділиться з нами вітамінами, яких нам всім так не вистачає після довгої зими.
Інгредієнти: Вода, Кульбаба, Сіль
А ось як приготувати кульбаби на зиму, як зробити так, щоб вони і взимку ділилися з нами своїми корисними властивостями? Листя кульбаби, багаті вітамінами, це чудова добавка до зимових салатів або супів, а заготовити їх зовсім просто. Ідеальний час для заготівлі солоних кульбаб – рання весна.
Висота рослини що заготовляється повинна складати приблизно 3-5 см. Для приготування кульбаб за цим рецептом необхідно зрізати рослину трохи нижче початку зростання листочків, разом з «бутоном» майбутньої квітки.
Ретельно промиті розетки рослини для початку промиваємо під проточною водою від ґрунту, а потім заливаємо холодною солоною водою на 1-2 години. Така процедура позбавить заготовку з кульбаб від зайвої гіркоти. Після закінчення зазначеного часу воду зливаємо. Розкладаємо листя кульбаби в чисті баночки і заливаємо солоним розчином. Для цього нам буде потрібно 100 гр. солі на 900 мл. води.
Закриваємо банку пластиковими кришками.
Зберігати заготовку потрібно в темному прохолодному місці – підвалі або льосі. Взимку її можна використовувати як солоне або кисле доповнення до будь-яких зимових салатів, супів і навіть до м’ясних або овочевих страв.
Такий ось дуже простий рецепт як заготовити кульбабу на зиму.