Ароматний, в міру солодкий і злегка кислуватий лікер з чорної смородини, дбайливо приготовлений в домашніх умовах, не залишить байдужим навіть найбільш вибагливих гурманів. А зробити його дуже просто. Пропоную на суд господинь свій домашній рецепт з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Горілка, Цукор, Чорна смородина
Складові:
- смородина чорна – 1 кг;
- горілка – 0,5 л (можна коньяк);
- цукровий пісок – 300 гр.
Як приготувати лікер з чорної смородини в домашніх умовах
Зауважу, що для приготування нашого домашнього напою я спеціально вибрала трохи перестиглі ягоди. Добре дозріла смородина не надасть зайвої кислоти готовому лікеру. І так, смородину спочатку промиваємо, висипавши в сито або друшляк.
Потім, перебираємо, видаляємо залишки гілочок і листочків.
Беремо трилітровий бутель, насипаємо до нього шар ягід і зверху засипаємо цукром.
Таким чином, чергуємо шари поки не закінчаться інгредієнти. Після цього, додаємо в бутель горілку.
Не лякайтеся, цукор спочатку не розчиниться повністю. Розчинятися він буде в процесі настоювання смородинового лікеру, поступово. Настоюватися він буде протягом чотирьох тижнів. Спочатку ставимо бутель на сонечко на підвіконня і кожен день інтенсивно його струшуємо. Якраз інтенсивне струшування допоможе нам розчинити цукор.
Ще два тижні настоюємо лікер з чорної смородини на горілці в темному місці, струшуючи бутель раз в чотири дні.
Тепер, нам залишилося тільки відцідити настоянку. Я, зазвичай, проціджую напій два рази. Перший раз ціджу крізь вату, а другий раз – крізь марлю складену вчетверо.
Домашній лікер зі смородини виходить дуже смачний і ароматний.
Але швиденько куштувати його не спішіть. Добре охолодіть смородинову настоянку і вже тоді запрошуйте на дегустацію друзів. Зберігати домашній лікер з чорної смородини краще в скляній пляшці не більше двох-трьох років.
Ще один простий варіант приготування в домашніх умовах смачної смородинової настоянки чи то лікеру демонструє запропонований нижче відео-рецепт.
Дивіться також: Сік з чорної смородини