Трава кропива дводомна – дуже поширена рослина. Стебла рослини прямо-стоячі, висота їх від 60 до 150 см. Листя кропиви темно-зелені, покриті густими волосками, які при дотику можуть викликати опік шкіри.
Інгредієнти: Кропива
Кропива – пекуча трава. Вона часто використовується в народній медицині. Містить вітаміни, пантотенову і аскорбінову кислоти, кальцій, натрій і солі заліза. Такий багатий склад робить кропиву незамінним лікарським засобом.
Лікувальні властивості кропиви дозволяють застосовувати її для загоєння ран, як сечогінний, проносний і протисудомний засіб. Кропива добре діє на обмін речовин, в ній багато вітамінів. Також, вона застосовується при кашлі, як відхаркувальний засіб.
Народна медицина рекомендує кропиву дводомну для лікування анемії, при артеріосклерозі, ревматизмі і захворюваннях шкіри. Вона допомагає лікувати геморой, запори і розлади травлення. Кропива збільшує кількість молока у жінок які годують дітей.
Навесні кропива одна з перших рослин, що дозволяють поповнити запас вітамінів. З неї роблять чудові салати і зелені борщі. Відвар і сік свіжої кропиви п’ють при занепаді сил. Свіжа кропива не тільки корисна, але і смачна рослина, якщо її правильно приготувати. До того ж, її можна заготовити на зимовий період, хоча, такими закладками зараз рідко хто займається. А дарма! Пропонуємо виправити цю несправедливість і вивчити способи як приготувати кропиву на зиму .