Хочу запропонувати вашій увазі рецепт простого і дуже смачного консервованого овочевого салату, який багато хто знає під назвою лечо. Особливість рецепту в тому, що це лечо з морквою. Його, безумовно, гідно оцінять любителі смачної і корисної їжі. Особливо заготовка порадує господинь, адже, в його складі немає складних інгредієнтів, а приготування та консервування не відніме багато часу. Смачне і корисне домашнє лечо з морквою, перцем, цибулею і помідорами заготовити на зиму в домашніх умовах зможе кожний. Просто використовуючи мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Помідори, Рослинна олія, Сіль, Солодкий перець, Цибуля, Цукор
Необхідно підготувати:
- 10 солодких червоних перців;
- 10 помідорів середнього розміру;
- 4 моркви середнього розміру;
- 4 цибулини середнього розміру;
- 1 столова ложка солі;
- 3-4 столові ложки цукру;
- 150 мл рослинної олії.
Як приготувати лечо з морквою, перцем, цибулею і помідорами на зиму
Починаючи приготування, овочі попередньо треба помити, очистити: у помідорів зрізаємо “попку”, у перців вирізаємо плодоніжки і витрушуємо насіння. Легше це зробити під струменем води.
Цибулю нарізаємо півкільцями, перець смужками шириною 1,5-2 см, моркву – часточками шириною 0,5 см.
Помідори перекручуємо на м’ясорубці. Має вийти, близько, 1 літра томатного пюре.
Розігріваємо олію в казані або у будь-який інший посуді, в якій ви звикли тушкувати овочі і тушкуємо цибулю протягом 5 хвилин на середньому вогні.
Далі, висипаємо до неї всі овочі і тушкуємо 20 хвилин на слабкому вогні, періодично перемішуючи.
Після чого, виливаємо томатне пюре, додаємо сіль, цукор. Тут потрібно орієнтуватися на власний смак – якщо мало солі або цукру, то можна додати.
Тушкуємо ще 15 хвилин.
У попередньо помиті та стерилізовані банки накладаємо гаряче лечо і закриваємо стерилізованими кришками, перевертаємо і вкутуємо заготовки теплою ковдрою.
З заявленої кількості продуктів повинно вийти, приблизно, 4 літри популярного овочевого салату.
Запропоноване смачне лечо з морквою – воістину універсальна страва. Його можна подавати до м’яса чи птиці, а також, воно прикрасить смак картопляного пюре, макаронів і будь-якої каші. Втім, тут все залежить від вашої фантазії і гастрономічних уподобань. Смачного!