Лечо з морквою, перцем, цибулею і помідорами на зиму

Лечо з морквою, перцем, цибулею і помідорами на зиму

Хочу запропонувати вашій увазі рецепт простого і дуже смачного консервованого овочевого салату, який багато хто знає під назвою лечо. Особливість рецепту в тому, що це лечо з морквою. Його, безумовно, гідно оцінять любителі смачної і корисної їжі. Особливо заготовка порадує господинь, адже, в його складі немає складних інгредієнтів, а приготування та консервування не відніме багато часу. Смачне і корисне домашнє лечо з морквою, перцем, цибулею і помідорами заготовити на зиму в домашніх умовах зможе кожний. Просто використовуючи мій покроково оформлений рецепт з фото.

Необхідно підготувати:

Лечо з морквою на зиму

  • 10 солодких червоних перців;
  • 10 помідорів середнього розміру;
  • 4 моркви середнього розміру;
  • 4 цибулини середнього розміру;
  • 1 столова ложка солі;
  • 3-4 столові ложки цукру;
  • 150 мл рослинної олії.

Як приготувати лечо з морквою, перцем, цибулею і помідорами на зиму

Починаючи приготування, овочі попередньо треба помити, очистити: у помідорів зрізаємо “попку”, у перців вирізаємо плодоніжки і витрушуємо насіння. Легше це зробити під струменем води.

Цибулю нарізаємо півкільцями, перець смужками шириною 1,5-2 см, моркву – часточками шириною 0,5 см.

Помідори перекручуємо на м’ясорубці. Має вийти, близько, 1 літра томатного пюре.

Лечо з морквою на зиму

Розігріваємо олію в казані або у будь-який інший посуді, в якій ви звикли тушкувати овочі і тушкуємо цибулю протягом 5 хвилин на середньому вогні.

Лечо з морквою на зиму

Далі, висипаємо до неї всі овочі і тушкуємо 20 хвилин на слабкому вогні, періодично перемішуючи.

Лечо з морквою на зиму

Після чого, виливаємо томатне пюре, додаємо сіль, цукор. Тут потрібно орієнтуватися на власний смак – якщо мало солі або цукру, то можна додати.

Лечо з морквою на зиму

Тушкуємо ще 15 хвилин.

Лечо з морквою на зиму

У попередньо помиті та стерилізовані банки накладаємо гаряче лечо і закриваємо стерилізованими кришками, перевертаємо і вкутуємо заготовки теплою ковдрою.

Лечо з морквою на зиму

З заявленої кількості продуктів повинно вийти, приблизно, 4 літри популярного овочевого салату.

Запропоноване смачне лечо з морквою – воістину універсальна страва. Його можна подавати до м’яса чи птиці, а також, воно прикрасить смак картопляного пюре, макаронів і будь-якої каші. Втім, тут все залежить від вашої фантазії і гастрономічних уподобань. Смачного!