Існує безліч рецептів приготування лечо і не менша кількість варіантів заготовки його на зиму. Я сьогодні буду робити заготовку лечо з перців та помідорів без оцту по-казахському рецепту. Такий варіант приготування цього популярного консервованого салату з болгарського перцю та томатів відрізняється багатими смаковими якостями. Його кисло-солодкий, з ледь відчутною гостротою, смак нікого не залишить байдужим. Мій детальний рецепт з покроково зробленими фото дасть можливість і вам зробити в домашніх умовах заготовку лечо з оцтом по-казахськи.
Інгредієнти: Болгарський перець, Оцет, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Часник
Для приготування знадобиться:
- 1,5 кг болгарського перцю;
- 1 кг помідорів;
- 100 гр цукру;
- 50 гр часнику;
- 50 мл оцту 9%;
- 100 мл рослинної олії;
- сіль – за смаком.
Як приготувати лечо на зиму в домашніх умовах
Вимиті томати розрізаємо на 4 частини і пропускаємо їх крізь м’ясорубку.
Очищаємо перці від насіння і плодоніжок, нарізаємо великою соломкою.
Готуємо заправку. У невелику чашку наливаємо рослинну олію, додаємо оцет, цукор, дрібно рубаний часник. Даємо настоятися 15-20 хвилин.
У п’ятилітрову каструлю складаємо підготовлені перці і помідори, солимо, заливаємо заправкою. Тушкуємо на повільному вогні близько 40 хвилин.
Розливаємо в простерилізовані банки і закручуємо кришками. Про те, як стерилізувати банки для консервації просто та правильно дізнайтесь з відео.
Зазначу, що завдяки оцту, така заготовка відмінно зберігається не тільки в підвалі, але і в квартирі.
Приготоване на зиму лечо з червоного перцю та томатів можна використовувати як доповнення до овочевих страв, як заправку до борщу чи супу або як підливу до макаронів чи картоплі. Переконайтесь самі, що така проста та смачна заготовка з болгарського перцю легко готується в домашніх умовах і допомагає значно урізноманітнити повсякденне меню взимку.