Перед тим як перейти до опису рецепта цієї заготовки на зиму, хотілося б відзначити, що лечо відноситься до страв класичної угорської кухні і з часом поширилося по всьому світу. Сьогодні готують лечо і по-болгарськи, і по-молдавськи, але ми тут дамо класичний рецепт: з перцем і помідорами.
Інгредієнти: Болгарський перець, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цукор
Щоб приготувати лечо по цьому рецепту нам буде потрібно:
- болгарського перцю – 5 кг;
- помідорів – 4 кг;
- цукру – 1 стакан;
- солі – 2 столові ложки;
- рослинне масло – 1 стакан.
Як приготувати лечо по-домашньому:
Томати миємо і пропускаємо через м’ясорубку або, що ще простіше, подрібнюємо занурювальним блендером.
Томатну масу поміщаємо у велику каструлю і ставимо на вогонь.
Додаємо в томат сіль, цукор і рослинне масло, перемішуємо і доводимо до кипіння.
Перець болгарський солодкий миємо, відокремлюємо від насіннєвої коробочки і розрізаємо вздовж на тонкі пластини, на 8-12 частин.
Коли наш томат закипить – додаємо нарізаний смужками солодкий перець.
На сильному вогні доводимо до кипіння.
За цей час його потрібно перемішати 2-3 рази.
Після півгодини спокійного кипіння, розкладаємо лечо в заздалегідь підготовлені банки , накриваємо кришками і закручуємо.
Закрутивши, перевертаємо на кришку, “вкутуємо” і так залишаємо до повного охолодження.
Все, наше смачне і дуже просте в приготуванні лечо по-домашньому готове. Пробуйте – рецепт лечо на зиму вдався на славу!