Кисло-солодкий салат з гарбуза на зиму – домашній рецепт смачної заготовки з гарбуза.

Зимовий салат з гарбуза це «два в одному», він і красивий і вітамінний. А що ще може бути більш бажаним взимку. Тому, маючи цей цікавий рецепт смачної домашньої заготовки з гарбуза не можу не поділитися ним з Вами, дорогі господині.

За рецептурою Вам потрібно запастися:

  • гарбуз – 2 кг.
  • оцет 5% – 1,5 літра
  • цукор за смаком.

прянощі:

  • гвоздика – 8 -10 шт.;
  • палички не меленої кориці;
  • кірка одного лимона.

гарбуз

Приготувати гарбузовий салат на зиму просто.

гарбуз

Спочатку стиглий гарбуз очищаємо від грубої шкурки й нарізаємо шматочками однаковими за розміром.

Підготовлені часточки викладаємо в глибокий посуд і заливаємо оцтом на ніч. Витримка в розчині оцту надає овочу потрібну для салату міцність.

На ранок, оцтовий розчин в гарбузі зливаємо.

Тепер його потрібно закип’ятити, попередньо поклавши в нього прянощі (лимонну кірку, корицю і гвоздику), а також, цукор. Кількість цукру кожна господиня визначає сама в залежності від того, для яких ласунів готується заготовка.

У киплячий в просторій ємності розчин порціями опускаємо нарізаний на дольки гарбуз.

Кип’ятимо на маленькому вогні і вибираємо шумівкою відварені до стану прозорості гарбузові часточки.

Далі, розкладемо їх по банкам і заливаємо тим же розчином, в якому вони кип’ятилися, не забувши його попередньо процідити.

Залишається тільки банки з заготівлею охолодити, потім накрити пергаментом, щільно обв’язати шпагатом і прибрати на зберігання в прохолодне сухе місце.

Така домашня заготовка відмінно зберігається.

Взимку, цей вітамінний салат з гарбуза можна подавати як гарнір до різних страв з птиці, а так само, до смаженого або тушкованого м’яса.