Зимовий салат з гарбуза це «два в одному», він і красивий і вітамінний. А що ще може бути більш бажаним взимку. Тому, маючи цей цікавий рецепт смачної домашньої заготовки з гарбуза не можу не поділитися ним з Вами, дорогі господині.
Інгредієнти: Гарбуз, Гвоздика, Кориця, Лимон, Оцет, Цукор
За рецептурою Вам потрібно запастися:
- гарбуз – 2 кг.
- оцет 5% – 1,5 літра
- цукор за смаком.
прянощі:
- гвоздика – 8 -10 шт.;
- палички не меленої кориці;
- кірка одного лимона.
Приготувати гарбузовий салат на зиму просто.
Спочатку стиглий гарбуз очищаємо від грубої шкурки й нарізаємо шматочками однаковими за розміром.
Підготовлені часточки викладаємо в глибокий посуд і заливаємо оцтом на ніч. Витримка в розчині оцту надає овочу потрібну для салату міцність.
На ранок, оцтовий розчин в гарбузі зливаємо.
Тепер його потрібно закип’ятити, попередньо поклавши в нього прянощі (лимонну кірку, корицю і гвоздику), а також, цукор. Кількість цукру кожна господиня визначає сама в залежності від того, для яких ласунів готується заготовка.
У киплячий в просторій ємності розчин порціями опускаємо нарізаний на дольки гарбуз.
Кип’ятимо на маленькому вогні і вибираємо шумівкою відварені до стану прозорості гарбузові часточки.
Далі, розкладемо їх по банкам і заливаємо тим же розчином, в якому вони кип’ятилися, не забувши його попередньо процідити.
Залишається тільки банки з заготівлею охолодити, потім накрити пергаментом, щільно обв’язати шпагатом і прибрати на зберігання в прохолодне сухе місце.
Така домашня заготовка відмінно зберігається.
Взимку, цей вітамінний салат з гарбуза можна подавати як гарнір до різних страв з птиці, а так само, до смаженого або тушкованого м’яса.