Кисло-солодкі мариновані помідори з часником без стерилізації на зиму

Кисло-солодкі мариновані помідори з часником без стерилізації на зиму

На цей раз пропоную приготувати разом зі мною мариновані помідори з часником. Така заготовка виходить дуже ароматною і смачною. Пропонований спосіб консервування простий і швидкий, тому що, маринуємо помідори на зиму без стерилізації.

Покроково оформлений рецепт з фото дасть можливість зробити на зиму смачні кисло-солодкі мариновані помідори з часником.

На 3 літрову банку візьміть:

Мариновані помідори з часником без стерилізації

  • приблизно, 2 – 2 з половиною кілограми помідорів;
  • голівка часнику;
  • 6 цілих гвоздичек;
  • 6 горошин чорного перцю;
  • 2 горошини запашного перцю;
  • пару парасольок кропу.

Для маринаду на 1 літр води:

  • 2 столові ложки солі;
  • 6 столових ложок цукру;
  • 1 чайну ложку оцтової есенції – додаємо в банку.

Як маринувати помідори з часником на зиму без стерилізації

Починаючи приготування зауважу, що для рецепта підійдуть тільки міцні, не м’яті томати, бажано, невеликого розміру.

Робити заготовку починаємо з того, що помідори миємо. Часник очищаємо і ріжемо на невеликі довгасті шматочки, намагаючись робити їх загостреними з одного боку.

Мариновані помідори з часником без стерилізації

Ножем робимо в кожному томаті надріз в районі плодоніжки. Вставляємо в нього шматочок часнику.

Мариновані помідори з часником без стерилізації

Кладемо в простерилізовану банку кріп. Поверх укладаємо фаршировані часником помідори. Окропом заливаємо наповнені томатами банки і чекаємо 10 хвилин.

Мариновані помідори з часником без стерилізації

У цей час варимо маринад. Для цього, в воду додаємо сіль, спеції, цукор і кип’ятимо 10 хвилин.

Воду з банки зливаємо. Замість неї заливаємо маринад. Також, додаємо в банку оцтову есенцію.

Мариновані помідори з часником без стерилізації

Закочує заготовку прокипяченою кришкою. Перевернувши банку, вкутуємо в ковдру або що-небудь тепле на добу.

Мариновані помідори з часником без стерилізації

Зберігати мариновані помідори з часником потрібно в затемненому, прохолодному місці. Вони виходять міцними, ароматними і відмінно прикрасять, навіть, святковий стіл.