На цей раз пропоную приготувати разом зі мною мариновані помідори з часником. Така заготовка виходить дуже ароматною і смачною. Пропонований спосіб консервування простий і швидкий, тому що, маринуємо помідори на зиму без стерилізації.
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Запашний перець, Кріп, Оцет, Помідори, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Покроково оформлений рецепт з фото дасть можливість зробити на зиму смачні кисло-солодкі мариновані помідори з часником.
На 3 літрову банку візьміть:
- приблизно, 2 – 2 з половиною кілограми помідорів;
- голівка часнику;
- 6 цілих гвоздичек;
- 6 горошин чорного перцю;
- 2 горошини запашного перцю;
- пару парасольок кропу.
Для маринаду на 1 літр води:
- 2 столові ложки солі;
- 6 столових ложок цукру;
- 1 чайну ложку оцтової есенції – додаємо в банку.
Як маринувати помідори з часником на зиму без стерилізації
Починаючи приготування зауважу, що для рецепта підійдуть тільки міцні, не м’яті томати, бажано, невеликого розміру.
Робити заготовку починаємо з того, що помідори миємо. Часник очищаємо і ріжемо на невеликі довгасті шматочки, намагаючись робити їх загостреними з одного боку.
Ножем робимо в кожному томаті надріз в районі плодоніжки. Вставляємо в нього шматочок часнику.
Кладемо в простерилізовану банку кріп. Поверх укладаємо фаршировані часником помідори. Окропом заливаємо наповнені томатами банки і чекаємо 10 хвилин.
У цей час варимо маринад. Для цього, в воду додаємо сіль, спеції, цукор і кип’ятимо 10 хвилин.
Воду з банки зливаємо. Замість неї заливаємо маринад. Також, додаємо в банку оцтову есенцію.
Закочує заготовку прокипяченою кришкою. Перевернувши банку, вкутуємо в ковдру або що-небудь тепле на добу.
Зберігати мариновані помідори з часником потрібно в затемненому, прохолодному місці. Вони виходять міцними, ароматними і відмінно прикрасять, навіть, святковий стіл.