Стручкова квасоля дуже смачна і корисна, але як її зберегти на зиму? Найпростішим способом її заготівлі є звичайне заморожування.
Інгредієнти: Стручкова квасоля
Але і в цьому, начебто, нехитрому варіанті заготовки є свої тонкощі. Розберемося по порядку. Квасоля стручкова заморожена на зиму стане вашою надійною помічницею взимку, вам досить просто використовувати мій рецепт з покроково зробленими фото.
Як заморозити стручкову квасолю на зиму
Зберемо або купимо свіжу стручкову квасолю. Головне не пропустити час, коли стручки вже виросли, але не переспіли. Вони повинні бути соковитими, при натисканні на них нігтем повинна залишатися яскрава вм’ятина.
Промиємо квасолю під струменем води і займемося її чищенням. Для цього відріжемо чашолистки і довгі кінчики стручків. Видалимо пошкоджені екземпляри. Чисту квасолю наріжемо шматочками по 3-4 сантиметри, приблизно, однакової довжини.
Наступним етапом буде бланшування. Для цього потрібно закип’ятити в каструлі воду. Опустимо туди квасолю на 3 хвилини (максимум на 4 хвилини).
Коли стручки покиплять, потрібно дістати їх шумівкою і відразу ж опустити в холодну воду.
Для цього, воду потрібно приготувати заздалегідь. Доречним буде, якщо ви покладете в неї лід. Температура води повинна бути мінімальною. Це дозволить швидше зупинити окислення ферментів, які містяться в квасолі. Нехай, злегка відварені, стручки побудуть в крижаній воді хвилин 5.
Далі, зливаємо все на друшляк. Щоб обсушити квасолю, викладемо її на паперовий рушник, складений у кілька разів.
Не варто домагатися повного висихання стручків. Головне, щоб більша частина води обтекла, це дозволить отримати розсипчасту заморозку.
Потім, складаємо стручки в пакет для заморожування.
Або в спеціальний контейнер, що витримує низькі температури.
Можна просто заморозити квасолю розсипом на спеціальному піддоні морозилки. У будь-якому випадку, вирішувати, яким способом заморозити квасолю, вам.
Квасоля стручкова заморожена – джерело вітамінів! І замороженою, вона зберігає всі свої корисні властивості. При формуванні заморожених овочевих сумішей, стручкова квасоля просто необхідна.