Квашений гіркий перець на зиму по-мексиканськи

Багато городників знають про те, що не можна садити поруч різні сорти перців. Особливо це стосується солодкого болгарського перцю і гострого перчика чилі. Якщо солодкий перець запилиться гострим, то і його плоди будуть гострі. Для літніх салатів такий болгарський перець не підійде через зайву пекучість, але на засолювання – це саме те, що потрібно.

Не всі можуть їсти традиційний квашений перець Цицак. Він занадто гострий і потрібно мати дуже міцні та загартовані смакові рецептори, щоб отримувати задоволення від такої закуски. Квашений переопиленний гострим болгарський перець дає більш м’який смак і його вже можна з’їсти цілим, не бігаючи по кухні з відкритим ротом. Пропоную рецепт з мексиканської кухні, як заквасити гострий перець на зиму.

Крім того, цей вид заготовки дозволяє регулювати гостроту майбутньої консервації. Якщо ви любите погостріше, додайте більше чилі перцю, якщо вам до душі м’яка гострота, досить додати 2-3 перці чилі на кожен кілограм болгарського перцю.

Не забудьте надіти гумові рукавички, перед роботою з гострим перцем!!!

Для закваски на зиму відбирають щільні м’ясисті плоди. Вимийте їх і наколіть виделкою, ножем або зубочисткою кожен перчик у самого хвостика.

Закваску перцю, зазвичай, проводять у великій ємності. Для цього підійде бочонок, відро або велика каструля.

Покладіть на дно каструлі «подушку» з листя хрону, гілочок кропу і вишневого листя.

Покладіть в каструлю болгарський перець упереміш з гострим перцем чилі, нарізаним лимоном і приготуйте розсіл.

На 2 л води:

  • 6 ст. л. солі;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 лимон.

Закип’ятіть воду з сіллю і цукром і остудіть. Залийте холодним розсолом перець, щоб він був повністю покритий і плавав в ємності. Трохи покачайте каструлю, щоб вийшли бульбашки повітря.

Опустіть в каструлю тарілку трохи меншого діаметру, ніж каструля. Треба щоб притопились всі перчики і не спливали. Залиште перець бродити при кімнатній температурі на кілька днів.

Після 3-4 днів бродіння, перець можна перекласти в банку, закрити пластиковою кришкою і прибрати в холодильник. Відлік бродіння починається з моменту помутніння розсолу і появи білої плісняви на поверхні. Під час бродіння цю цвіль потрібно акуратно знімати і час від часу трохи похитувати каструлю, щоб між перцем не утворювалися повітряні бульбашки.

Дивіться відео, як заквасити чи то як засолити гіркий перець на зиму правильно:

Див. відео: Ціцак або квашений перець по-армянськи (ԾԻԾԱԿ) смачний і простий рецепт від İnga Avak.