Прийшов сезон дозрівання огірків. Одні господині роблять заготовки на зиму по давно обраному, надійному та перевіреному рецепту. А деякі, до них належу і я, люблять експериментувати і щороку шукають нові та незвичайні рецепти і смаки. Сьогодні, я хочу розповісти вам найлегший спосіб як зробити квашені огірки. Цей швидкий варіант консервування я почала використовувати досить недавно, всього три роки тому. Квашені огірки в банках виходять дуже смачні, приготування обходиться без стерилізації, тому, не потрібно витрачати на процес заготовки багато часу. Викладаю свій простий рецепт з покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Вода, Кріп, Лавровий лист, Огірки, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Як приготувати квашені огірки в банках на зиму без стерилізації
Робити заготовку починаємо з того, що беремо огірки і заливаємо їх водою на час від 4 до 8 годин.
По закінченню часу воду зливаємо. Стерилізуємо банки і укладаємо туди огірки.
Зазвичай, квасять огірки в великих обсягах, тому і використовують для квашення великі ємності: бочки, відра тощо. Але можна використовувати і банки. У домашніх умовах найкраще брати трьох літрові, але можна і менші за обсягом. Кип’ятимо воду і заливаємо огірки в банках.
На 3 літрову банку кладемо 2 столові ложки солі і одну ложку цукру. Додаємо віночки кропу, лавровий лист і, по можливості, можна додати лист хрону. Якщо ви любите гострі огірки, можна додати два-три зубчики часнику і гострий перець. Закриваємо банку кришкою та даємо настоятися огіркам дня три-чотири. Можна накрити банки кришками з закрутками, але найкраще використовувати прості капронові кришки. За цей час квашені огірки в банках почнуть бродити і розсол помутніє. Коли пройде зазначений час, зливаємо розсол, кип’ятимо його і заново заливаємо в банки.
Після цього, банку закриваємо кришкою, залишаємо охолоджуватись та відкладаємо у комору чи підвал. Ось так легко і просто можна заквасити огірки на зиму без стерилізації.
Раджу всім господиням, не витрачайте час на заливання окропом по три рази, це занадто довго. Використовуючи цей спосіб і мій покроковий рецепт, ви скоротите час приготування і не будете страждати від спеки під час заготовок на зиму. Такі квашені огірки швидкого приготування ідеально підійдуть в салати та під закуску. Їх належним чином оцінять як ваші домашні, так і гості.