Квашені баклажани фаршировані морквою і часником на зиму

Квашені баклажани – це одна з улюблених консервацій багатьох. Тому вважаємо, що обов’язково треба поділитися рецептом цієї заготовки і з вами.

Для приготування страви, необхідно взяти:

Квашені баклажани фаршировані морквою і часником

  • баклажани – 1 кілограм;
  • морква – 3 середніх штуки;
  • часник – 6 зубчиків;
  • сіль –  1,5 столової ложки;
  • оцет 6% – 1 столова ложка;
  • запашний горошок 2-3 штуки;
  • чорний горошок 2-3 штуки;
  • лавровий лист – 1 штука.

Як приготувати фаршировані баклажани з морквою і часником

Спочатку треба вимити баклажани, відрізати хвостики та розрізати плоди десь до середини. Краще брати молоді синенькі з м’якою шкіркою.

Далі баклажани треба опустити в киплячу воду, яку ви попередньо підсолили, і варити 5 хвилин. Довше варити не треба, бо синенькі розваряться.

Після цього овочі необхідно покласти на решітку, чимось придавити та почекати 20-30 хвилин. Так вони охолонуть і з них вийде гіркота.

Квашені баклажани фаршировані морквою і часником

Візьміть півтори ложки солі і розділіть цю кількість навпіл. Половиною натріть баклажани з середини, а половину – покладіть в маринад.

Поріжте моркву та часник кружальцями або смужками, та начиніть ними баклажани, які ви вже змазали сіллю.

Візьміть ємність, в якій будете квасити, викладіть в неї баклажани. Краще обирати скляні ємності.

Квашені баклажани фаршировані морквою і часником

Тепер можна готувати маринад. Для цього візьміть 700 мілілітрів води, сіль, спеції, лавровий лист. Також можна додати 5-7 насінин гірчиці. Закип’ятіть маринад, потім остудіть і долийте оцет. Пам’ятайте, що маринад не має бути надто холодним. оптимальна температура – близько 40-ка градусів за Цельсієм.

Залийте баклажани маринадом, поставте зверху гніт і перемістіть посуд в холодильник на 3 дні, або на балкон на 2 дні (якщо там холодно).

Якщо збираєтеся їсти страву зразу ж – лишіть її в тому ж посуді. Але вам треба з’їсти синенькі максимум за місяць. Пам’ятайте про це.

Квашені баклажани фаршировані морквою і часником

Якщо хочете лишити консервацію на довгий термін та зберігати в льосі або шафі, необхідно зробити ще дещо.

Щоб синенькі не зіпсувалися під час зберігання, перед тим, як відправляти їх в льох, треба злити маринад, закип’ятити його, залити в банки, де вже складені баклажани, а також додати 1 столову ложку киплячої олії і 1 чайну ложку оцту. Потім стерилізувати 10 хвилин і закрутити кришками.

Квашені баклажани фаршировані морквою і часником

Це дуже смачна страва, яка стає просто ідеальною, якщо при подачі її заправити олією та додати цибульки.