Якщо у Вас заготовлена смачна квашена морква з різаними кільцями цибулі, то питання, яку апетитну закуску швидко поставити на стіл, у Вас пропаде саме по собі. Домашній рецепт цієї заготовки з моркви виставляю тут для тих, хто ще не мав можливості оцінити по достоїнству ці прості і доступні продукти. Обидва компоненти добре доповнюють один одного, щедро ділячись солодкістю і пікантністю.
Інгредієнти: Морква, Сіль, Цибуля, Цукор
Пропорції інгредієнтів для нашої заготовки з моркви:
- – морква – 1 кг .;
- – цибуля – 2 середнього розміру цибулини;
- – цукор і сіль – по 1 стол. лож.
Як заквасити моркву з цибулею.
Щоб приготувати цю домашню заготовку починаємо з того, що вимиємо наш помаранчевий коренеплід і очистимо.
Далі, почищений овоч потрібно дрібно і продовгувасто нарізати. Можна зробити це за допомогою будь-якої наявної у Вас великої шаткувальні.
Тепер, змішаємо моркву, сіль і цукор до розчинення останніх.
А тим часом, очищаємо ріпчасту цибулю і кришимо її як на салат, тонкими акуратними кільцями або півкільцями невеликого розміру і додаємо в моркву.
Далі, перекладаємо заготовку в баночки, щільно її утрамбовуючи.
Квашені заготовки накриваємо бавовняними серветками і обв’язуємо мотузкою.
Зберігається квашена морква з цибулею найкраще в прохолодному сухому місці.
Вживати її можете і відразу, а можете дати їй хоч пару тижнів прокваситись і обмінятися ароматами.
Така маринована закуска, хрустка і гостра, буде добре виглядати на столі як доповнення до других страв. Незвичайна гострота і пікантність змусять гостей цікавитися, який рецепт квашеної заготовки з моркви Ви використовували.