Квашена морква з цибулею – простий домашній рецепт як квасити моркву на зиму.

Якщо у Вас заготовлена смачна квашена морква з різаними кільцями цибулі, то питання, яку апетитну закуску швидко поставити на стіл, у Вас пропаде саме по собі. Домашній рецепт цієї заготовки з моркви виставляю тут для тих, хто ще не мав можливості оцінити по достоїнству ці прості і доступні продукти. Обидва компоненти добре доповнюють один одного, щедро ділячись солодкістю і пікантністю.

Пропорції інгредієнтів для нашої заготовки з моркви:

  • – морква – 1 кг .;
  • – цибуля – 2 середнього розміру цибулини;
  • – цукор і сіль – по 1 стол. лож.

Як заквасити моркву з цибулею.

морква

Щоб приготувати цю домашню заготовку починаємо з того, що вимиємо наш помаранчевий коренеплід і очистимо.

Далі, почищений овоч потрібно дрібно і продовгувасто нарізати. Можна зробити це за допомогою будь-якої наявної у Вас великої шаткувальні.

Тепер, змішаємо моркву, сіль і цукор до розчинення останніх.

А тим часом, очищаємо ріпчасту цибулю і кришимо її як на салат, тонкими акуратними кільцями або півкільцями невеликого розміру і додаємо в моркву.

Далі, перекладаємо заготовку в баночки, щільно її утрамбовуючи.

Квашені заготовки накриваємо бавовняними серветками і обв’язуємо мотузкою.

Зберігається квашена морква з цибулею найкраще в прохолодному сухому місці.

Вживати її можете і відразу, а можете дати їй хоч пару тижнів прокваситись і обмінятися ароматами.

Така маринована закуска, хрустка і гостра, буде добре виглядати на столі як доповнення до других страв. Незвичайна гострота і пікантність змусять гостей цікавитися, який рецепт квашеної заготовки з моркви Ви використовували.