Квашена брусниця – рецепт заготовки без цукру. Як зробити мочену брусницю на зиму.

Квашена брусниця без варіння – хороша тим, що повністю зберігає в ягодах корисні речовини, а відсутність в рецептурі цукру – дозволяє використовувати такі заготовки з брусниці як для солодких страв або напоїв, так і як основу для соусів.

Як приготувати мочену брусницю на зиму без варіння і цукру.

брусниця

Брусницю необхідно перебрати, видаляючи сміття і пошкоджені ягоди.

Ретельно промити і дочекатися коли обтечет зайва рідина.

Потім, підготовлену брусницю складають в чисту ємність, де буде відбуватися заготівля і зберігання моченої брусниці. Щоб заготовка вийшла смачною, найкраще використовувати для цих цілей дерев’яну, скляну або емальовану ємності.

Далі, готуємо заливку для ягід. Для цих цілей розчиняємо в 1 літрі води 5 г солі і столову ложку цукру. Помістимо на вогонь і, додамо до нього 1 г кориці і парочку гвоздики, доведемо до закипання. При бажанні можна додати розрізані на кілька часточок яблука, що поліпшить смакові якості заготовки.

Потім, охолоджуємо розчин і заливаємо підготовлені ягоди так, щоб вони були всі в нього занурені.

Брусницю в заливці залишаємо в теплі на пару днів поки не почнеться бродіння.

Після цього, готову мочену брусницю, виносимо в льох або в підвал для її зберігання. Якщо готової продукції вийшло лише трохи, її можна розмістити в холодильнику.

Така брусниця, мочена на зиму без варіння, годиться для приготування оригінальних пікантних приправ до рибних, м’ясних і овочевих страв. Крім того, з неї можна приготувати смачні десерти, робити начинки для здобних і не здобних борошняних виробів.