Красиве зимове варення з кірок мандаринів – простий рецепт як готувати варення з цедри мандаринів – натуральне і ароматне.

Взимку моя сім’я з’їдає неймовірну кількість цитрусових. Переважно, це мандарини. Зазвичай, господині готують варення з апельсинових кірок. А я вирішила, що скоринки мандарина ні чим не гірші. Коли кожен член сім’ї з’їв по парочці мандаринів, сміливо можете починати приготування ароматного варення.

Пропорції продуктів для зимового варення з шкурок мандарина:

  • кірочок – 1 кг;
  • цукру – 1,5 кг;
  • вода (зцідженим після бланшування) – 2,5 склянки;
  • свіжа натерта цедра мандарина – 20 -30 гр. на 1 кг готового варення;
  • лимонна кислота (або сік лимона) – 2-3 грама на 1 кг варення.

Як приготувати смачне варення з кірок мандаринів.

Мандарин

І так, свіжозняті скоринки, для початку, заливаємо водою і залишаємо відмочуватись 24 години. Протягом доби, потрібно кілька разів (2-3) змінити в них воду.

Потім, вимочені кірки необхідно нарізати на довгасті вузькі смужки.

Далі, підготовлені скоринки необхідно пробланшувати 3-5 хвилинок в окропі. Воду після бланшування не виливати, а просто зціджувати в будь-яку ємність. Водичка нам стане в нагоді, коли будемо готувати сироп для варення.

Із зцідженого відвару і цукру робимо сироп.

Потім, шкурки заливаємо киплячим сиропом і уварюємо заготовку до готовності на середньому вогні.

За пару хвилинок до готовності додаємо ароматну, свіжу, що не піддавалася вимочуванню мандаринову цедру і лимонну кислоту або сік лимона.

Таке домашнє і красиве зимове варення з мандаринових кірок я, звичайно, використовую щоб приготувати масу різних десертів і експериментую, додаючи його в різні начинки і тіста для здоби.