Красиве желе з абрикосів – рецепт, як приготувати абрикосове желе на зиму.

Це фруктове желе сподобається і дітям і дорослим. Найголовніша перевага цієї заготовки полягає в тому, що готується вона без додавання желатину і є натуральним продуктом, а значить, желе з абрикосів, приготоване за запропонованим рецептом набагато корисніше, ніж желе, приготоване з використанням желатину або інших штучних загусників.

Щоб приготувати це желе власноруч, зовсім не обов’язково використовувати стиглі плоди. Цілком підійдуть і не дуже зрілі. Натуральна кислотність абрикосів тільки поліпшить смак заготовки.

Як приготувати желе з абрикосів в домашніх умовах.

Плоди абрикосів

Підготувати 1 кг плодів, ретельно помивши їх і видаливши пошкоджені частини, а також, плодоніжки і кісточки.

Підготовлені таким чином плоди заливаємо 2 склянками води і варимо до тих пір, поки абрикоси не стануть м’якими.

Далі, припиняємо варіння, охолоджуємо і пропускаємо через тканину / марлю рідину, отриману в процесі варіння.

Ставимо її на вогонь і продовжуємо уварювали, щоб залишилося 2/5 від початкового об’єму. У процесі варіння не забуваємо знімати піну.

Поступово додаємо півкіло цукру і продовжуємо варити до повної готовності. Готовність перевіряємо, відібравши трохи гарячого желе і розливши його по тарілці. Якщо желе густе і не розливається по поверхні тарілки, можна припиняти варіння.

Гаряче желе розливають по банках і продовжують його пастеризувати, прикривши кришками і помістивши банки з желе в посудину з гарячою до 70°С водою. Желе в півлітрових банках слід пастеризувати близько 8 хвилин, а в літрових – близько 12 хвилин при температурі 90°С.

Після закінчення пастеризації банки щільно загорнути кришками і залишити для охолодження, не перегортаючи.

Готове желе винести в льох або поставити в холодну комору для зберігання.

Готове абрикосове желе

Це смачне і гарне желе з абрикосів можна використовувати в якості самостійного смачного десерту, а також, для приготування кондитерських виробів, солодких млинців і мусів.