Це фруктове желе сподобається і дітям і дорослим. Найголовніша перевага цієї заготовки полягає в тому, що готується вона без додавання желатину і є натуральним продуктом, а значить, желе з абрикосів, приготоване за запропонованим рецептом набагато корисніше, ніж желе, приготоване з використанням желатину або інших штучних загусників.
Щоб приготувати це желе власноруч, зовсім не обов’язково використовувати стиглі плоди. Цілком підійдуть і не дуже зрілі. Натуральна кислотність абрикосів тільки поліпшить смак заготовки.
Як приготувати желе з абрикосів в домашніх умовах.
Підготувати 1 кг плодів, ретельно помивши їх і видаливши пошкоджені частини, а також, плодоніжки і кісточки.
Підготовлені таким чином плоди заливаємо 2 склянками води і варимо до тих пір, поки абрикоси не стануть м’якими.
Далі, припиняємо варіння, охолоджуємо і пропускаємо через тканину / марлю рідину, отриману в процесі варіння.
Ставимо її на вогонь і продовжуємо уварювали, щоб залишилося 2/5 від початкового об’єму. У процесі варіння не забуваємо знімати піну.
Поступово додаємо півкіло цукру і продовжуємо варити до повної готовності. Готовність перевіряємо, відібравши трохи гарячого желе і розливши його по тарілці. Якщо желе густе і не розливається по поверхні тарілки, можна припиняти варіння.
Гаряче желе розливають по банках і продовжують його пастеризувати, прикривши кришками і помістивши банки з желе в посудину з гарячою до 70°С водою. Желе в півлітрових банках слід пастеризувати близько 8 хвилин, а в літрових – близько 12 хвилин при температурі 90°С.
Після закінчення пастеризації банки щільно загорнути кришками і залишити для охолодження, не перегортаючи.
Готове желе винести в льох або поставити в холодну комору для зберігання.
Це смачне і гарне желе з абрикосів можна використовувати в якості самостійного смачного десерту, а також, для приготування кондитерських виробів, солодких млинців і мусів.