Красиве і смачне варення з черешні з кісточками – як варити варення просто.

Варити в домашніх умовах красиве і смачне варення з черешні з кісточками дуже легко і просто хоча б тому, що черешню потрібно тільки помити, а з вийманням кісточок возитися не доведеться.

Простий рецепт смачного варення почнемо з того, що колір варення буде змінюватися в залежності від того, якого кольору черешню Ви виберете для варіння варення. Якщо черешня біла, то колір вийде гарний, бурштиновий. Ну а тепер переходимо до суті рецепта.

Як варити варення просто.

Інгредієнти для варення: 1 кг черешні, 0,5 кг цукру, 2 гр лимонної кислоти.

Для сиропу: 0,5 кг цукру, 1 склянка води.

Черешню вимити, обдати окропом. Зварити сироп і залити гарячим сиропом черешню.

Відставити на 5 годин.

Пропустити черешневе варення через дуршлак, для відділення ягід.

До сиропу додати ще 250 гр цукру і прокип’ятити 10 хвилин.

Знову занурити ягоди і відставити на 5 годин.

Процедуру через потрібний час повторити з додаванням цукру, що залишився.

Тепер потрібно варення доварити, а за 5-10 хв до закінчення додати лимонну кислоту. Завдяки лимонній кислоті варення не виходить приторно-солодким. Гарячим закупорити в банки. Після охолодження прибрати в підвал на зберігання.

Варення з черешні
Фото. Варення з черешні

Найчастіше смачне варення з черешні вживають холодними зимовими вечорами з гарячим ароматним чаєм. Так, і … не забудьте про наявність кісточок.