Варити в домашніх умовах красиве і смачне варення з черешні з кісточками дуже легко і просто хоча б тому, що черешню потрібно тільки помити, а з вийманням кісточок возитися не доведеться.
Інгредієнти: Черешня
Простий рецепт смачного варення почнемо з того, що колір варення буде змінюватися в залежності від того, якого кольору черешню Ви виберете для варіння варення. Якщо черешня біла, то колір вийде гарний, бурштиновий. Ну а тепер переходимо до суті рецепта.
Як варити варення просто.
Інгредієнти для варення: 1 кг черешні, 0,5 кг цукру, 2 гр лимонної кислоти.
Для сиропу: 0,5 кг цукру, 1 склянка води.
Черешню вимити, обдати окропом. Зварити сироп і залити гарячим сиропом черешню.
Відставити на 5 годин.
Пропустити черешневе варення через дуршлак, для відділення ягід.
До сиропу додати ще 250 гр цукру і прокип’ятити 10 хвилин.
Знову занурити ягоди і відставити на 5 годин.
Процедуру через потрібний час повторити з додаванням цукру, що залишився.
Тепер потрібно варення доварити, а за 5-10 хв до закінчення додати лимонну кислоту. Завдяки лимонній кислоті варення не виходить приторно-солодким. Гарячим закупорити в банки. Після охолодження прибрати в підвал на зберігання.
Найчастіше смачне варення з черешні вживають холодними зимовими вечорами з гарячим ароматним чаєм. Так, і … не забудьте про наявність кісточок.