Красиве натуральне полуничне желе можна зробити якщо додати до протертих через сито або перемолотих блендером ягід полуниці пюре смородини або натертих незрілих яблук, що містять пектин у великій кількості.
Інгредієнти: Полуниця, Цукор, Червона смородина, Яблука
В цьому випадку желе з полуниці, не піддаючись тривалій тепловій обробці, швидко стає густим, красивим і зберігає яскравий червоний колір.
Для приготування желе потрібно: полуничне пюре – 1 кг, пюре з яблук або смородини – 0,5 л, цукор – 1 кг. При бажанні можна взяти по 0,25 л пюре з смородини, і яблук.
Як зробити желе з полуниці?
У спеціальному посуді потрібно змішати полуничне пюре і пюре зі смородини або яблук.
Довести до кипіння і варити 30 хв.
Додати цукор і дати покипіти на маленькому вогні ще хвилин тридцять.
За цей час наше полуничне желе уварюється до досить густого стану. Якщо в кінцевому результаті хочете отримати ще більш тверде желе, то протримайте на вогні ще хвилин 15-20. Довше варити не потрібно, тому що, при подальшому варінні желе змінить колір.
Розкладіть готове домашнє желе по готовим прогрітим банкам .
Ось і всі деталі як зробити желе з полуниці своїми руками в домашніх умовах. Всім смачного.