Ковбаски мисливські – приготування в домашніх умовах мисливських ковбасок.

З копченим ароматом, мисливські ковбаски власного приготування, не йдуть ні у яке порівняння з покупними в магазинах. Якщо ви навчитеся самостійно їх готувати, будете робити це якнайчастіше на усі свята для членів своєї сім’ї та для найкращих друзів. І будете обдаровані купою компліментів, бо усі відчують смак справжньої домашньої ковбаси. Найбільшою перевагою м’ясних ковбасок є те, що вони не містять штучних смакових добавок, тільки м’ясо та приправи.

Інгредієнти рецепту мисливських ковбасок

  • 1 кг нежирної свинини;
  • ½ кг телятини;
  • 10 г цукру;
  • ½ чайної ложечки коріандру;
  • 2 г майорану;
  • 40 г солі;
  • 3 г чорного меленого перцю;
  • 1 г запашного молотого перчику;
  • 2 склянки м’ясного бульйону.

Як зробити домашні мисливські ковбаски у кишці.

Візьміть свинину та телятину, поріжте на невеликі шматочки. Пересипте це сіллю, цукром, меленими спеціями (коріандром, майораном, перцем запашним і чорним чи додайте також хмелі-сунелі). Складіть у ємність, закривайте кришкою та поставте маринуватися так в прохолодному місці до ранку, щоб м’ясце просочилося прянощами.

Наступного дня треба усі шматочки м’яса перемолоти на м’ясорубці. За тим додайте у фарш бульйон та перемішайте.

Найцікавіший далі етап, це – формування ковбасок. Ви можете використати помиті кишки або спеціальні оболонки для домашніх ковбасок. І наповнюйте їх тепер підготовленим фаршем. Ви можете полегшити собі роботу, якщо використаєте пристосування до м’ясорубки, що допомагає швидше наповнити кишки.

Ковбаски формуєте до довжини 20 см, але не довше.  Якщо ви добре пам’ятаєте вигляд мисливських ковбасок, то згадаєте, що вони повинні бути схожі на кільця. Отже, перед наповненням, ви перев’язуєте кишку товстою ниткою, потім заповнюєте їх м’ясом. В  кінці знову перев’язуєте іншим відрізком нитки. І обидва кінчики з нитками поєднуєте – от вам і кумедний та апетитний вигляд закрученої ковбаски.

Потім треба надати ковбаскам того самого копченого аромату, тому вивісьте їх над гарячим димом і добре прокоптіть. Щоб продукт і всередині був не сирий, треба його ще проварити. Киньте ковбаски у киплячу воду та на слабкому вогні проваріть ще 30 хвилин.

До ємності із киплячими ковбасками можна також кинути щіпку ваших улюблених спецій. Вийміть кільця та покладіть на друшляк. Після того, як вода стекла і вони охолодились, пора вже й спробувати їх. Або перекласти у холодильник, де вони можуть зберігатись до декількох місяців.

Мисливські домашні ковбаски - відмінна гаряча м'ясна закуска на свято.

Як чудово, що ви дізнались і про цей рецепт мисливських домашніх ковбасок. У свято і у будній день ви зможете порадувати себе та рідних відмінною, гарячою м’ясною закускою. Ковбаски можна прогрівати у мікрохвильовці, кидати у смажену картоплю або сервірувати до сиру чи квашеної капусти.  А що вже говорити про суп із мисливськими ковбасками – то ще та незабутня смакота! Та, якщо не має часу на кулінарні шедеври, готуйте бутерброди, додаючи вершкове масло, огірочки й зелень.

Відео: Ковбаски мисливські (рецепт приготування).