Помідори – це одні з найпопулярніших овочів, а точніше, ягід, для нашого регіону. Хоча їх батьківщиною є Америка, а до Європи вони попали лише в 16-му сторіччі. Через таку розповсюдженість томатів, варто знати про їх особливості, користь, калорійність та можливий негативний вплив на організм.
Інгредієнти: Помідори
Томати відносяться до родини пасльонових, бувають як однорічними, так і багаторічними.
Зміст
Склад і калорійність продукту

Помідор – це низькокалорійний продукт, який можна вживати під час дієт. Він на 90 відсотків складається з води і в ньому міститься лишень 20 калорій на 100 грамів.
Помідори є дуже корисними овочами, бо в них є:
- клітковина;
- пектин;
- мінеральні солі;
- органічні кислоти;
- крохмаль;
- вітаміни груп К, В, С та інші;
- мінеральні речовини: калій, магній, фосфор, залізо, йод та інші.
Користь томатів
Помідори дуже рекомендують тим, у кого є проблеми з артеріальним тиском, серцем, судинами, а також холестерином.
Також стиглі помідори є чудовою профілактикою злоякісних пухлин, адже в них міститься велика кількість компонентів, які знищують ракові клітини.
Ще один плюс помідора – він покращує склад крові та зміцнює імунітет.
Якщо регулярно вживати томати – у вас налагодиться робота шлунково-кишкового тракту.
Завдяки великій кількості корисних речовин, помідори допомагають надати організму все необхідне, коли людина дотримується дієти.
Шкода томатів
Помідори не можна вживати лише в деяких випадках. По-перше, їх не дозволено їсти людям у яких є алергія саме на томати. Також їх не рекомендують при загостренні хвороб типу виразки або гастриту. А ще, споживання цих плодів треба скоротити, якщо спостерігаються деякі ниркові захворювання.
Як вживати томати?
Цікаво, що користь помідорів після термічної обробки не зменшується, а зростає. Тому з них варто варити соки, пюре, пасту, кетчуп. Також можна їсти їх сирими, консервувати, додавати в різні страви. В принципі, помідори можна їсти будь-як. Навіть зелені помідори часто використовуються для приготування різноманітних страв.
Як зберегти?
Найчастіше помідори консервують. Але їх можна і перетворювати на різні пасти, пюре, заморожувати. В принципі, варіантів є безліч, тому кожен може вибрати той, який найбільше подобається саме йому.