Джем з імбиру часто заготовляють для підвищення імунітету в зимовий період. Як самостійні ласощі імбир не дуже популярний через свій занадто різкий, специфічний смак. Якщо тільки ви не виявите фантазію і не переб’єте цей різкий смак ще чим небудь різкішим, але приємним.
Інгредієнти: Імбир, Лимон, Цукор
Прекрасно поєднуються з імбиром цитрусові. Апельсин, лимон, лайм, грейпфрут, все це прекрасна добавка до імбирного джему.
З такими інгредієнтами джем з імбиру можна навіть їсти ложкою з баночки або подавати до млинців.
Для приготування джему з імбиру нам знадобляться:
- 250 грам кореня імбиру;
- 2 лимона;
- 4 склянки води;
- 4 склянки цукру.
Вимийте і очистіть корінь імбиру. Натріть його на дрібній тертці. Або поріжте на шматочки і подрібніть блендером. Це в даному випадку не принципово.
Вимийте лимони і натріть з них цедру. Окремо вичавіть сік з лимона.
З води і цукру зваріть сироп.
Коли цукор повністю розчиниться, додайте в сироп натертий імбир, цедру лимона і його сік.
Вариться імбирний джем дуже швидко.
Вже через 20 хвилин його можна розливати по підготовлених баночках і відправляти в комору для зберігання до зими.
Приголомшливо смачний рецепт джему з імбиру, дивіться на відео: