Корисне варення з кульбаб з лимоном

Навесні, в сезон активного цвітіння кульбаб, не полінуйтеся і зваріть з них корисне і смачне варення. Заготівля виходить надзвичайно ароматна і смачна, а за кольором нагадує свіжий, ще рідкий, мед.

Для того щоб почати готувати нам будуть потрібні: 200 квіток кульбаби, 1 лимон, 750 г цукрового піску і 500 мл гарячої води.

Починаємо готувати варення з збору кульбаб. Їх обов’язково збирайте далеко від автомобільних доріг. Не варто, також, шукати рослини в міських парках, де гуляють собаки. Квітки найкраще зривати руками, але таким чином, щоб внизу не залишилося стебла.

Як приготувати варення з кульбаб з лимоном

Квітки кульбаб промийте в проточній воді і обсушіть на рушнику. Помістіть їх в ємність для варіння варення і залийте щойно закипілою водою. Поставте на плиту і дочекайтеся коли почне кипіти, після цього засічіть час і варіть 10 хвилин.

Відставте каструлю з вогню і нехай вміст настоїться 20 хвилин.

Відкиньте квіточки на друшляк, а під нього підставте миску. Зберіть рідину, в якій кульбаби варилися.

У темно-жовтий відвар кульбаб всипте цукор і дайте йому розчинитися. Поставте відвар з цукром на маленький вогонь і проваріть ще 5 хвилин.

Поки відвар кипить, наріжте дуже тонкими півкільцями лимон. Якщо в ньому попадуться кісточки, обов’язково їх видаліть.

Лимонні часточки викладіть в ароматний сироп з кульбаб і знову проваріть хвилин п’ять.

Зніміть наше корисне варення з плити і нехай повністю охолоне.

На другий день ще раз доведіть варення з кульбаб до кипіння і проваріть його ще 5 хвилин.

Гарячі ласощі розфасуйте в стерилізовані парою баночки і закупорьте їх чистими сухими кришками.

варення з кульбаб з лимоном

Смачне домашнє варення з кульбаб взимку подавайте в прозорих розетках. Саме в скляному посуді воно виглядає найкраще. Бурштинове, іскристе, що виділяє неймовірний аромат літа – хіба може бути щось краще в морозний день.

Переглянувши відео-рецепт від “estradaua” Ви дізнаєтеся набагато більше про збір та приготування одуванчикового варення з лимоном.