Домашнє варення з суниці дуже корисне для здоров’я, особливо в зимовий період. Зварене правильно, воно дуже смачне і ароматне, діти з’їдають його блискавично.
Інгредієнти: Лимонна кислота, Суниця, Цукор
Приготування варення з суниці

Свіжі, тільки зібрані ягоди перебираємо і висипаємо в таз, посипаючи цукром.
Ми залишаємо їх на 8 – 10 годин, а потім варимо до готовності.
Коли будемо варити, слід по черзі нагрівати і охолоджувати ягоди, наприклад: ягоди спершу нагріваємо до кипіння і кип’ятимо кілька хвилинок, потім знімаємо з вогню на 20 хвилин, потім знову нагріваємо до кипіння. Так потрібно зробити кілька разів (5-6), поки наше суничне варення не приготується.
Зацукровування, звичайна проблема, з якою стикаються при приготуванні суничного варення. Для того щоб оминути цей неприємний момент, в кінці варіння додаємо лимонну кислоту. Після охолодження, заливаємо варення в висушені і вимиті банки.
Для 1 кілограма ягід суниці нам знадобиться:
1,2 – 1,5 кілограм цукру;
1 – 2 грам лимонної кислоти.
Знаючи як зробити варення з суниці в домашніх умовах, взимку його можна використовувати як начинку для різного роду випічки, можна просто намазувати на хліб і їсти разом з чаєм. Також, з ароматного суничного варення виходить дуже смачний і корисний напій.
Бажаємо Вам вдалих і смачних заготовок на зиму.