Варення можна варити практично з усього, навіть з молодих соснових шишок. Необхідно лише вчасно їх зібрати. Для приготування цієї страви треба зривати зелені шишки, і робити це в середині травня. Їх розмір повинен не перевищувати 3-4 сантиметра, але найсмачніше виходить варення з шишок 1,5-2 сантиметра.
Інгредієнти: Вода, Соснові шишки, Цукор
Варити варення з шишок зовсім нескладно. Зараз ми вам розкажемо, як це зробити.
Необхідно взяти:
- соснові шишки – 400 грамів;
- цукровий пісок – 400 грамів;
- вода – 400 грамів.
Як варити варення із соснових шишок
Спочатку приберіть з шишок сміття та пересипте їх в якусь зручну ємність.
Пам’ятайте, що з шишок виділяється смола, тому обирайте посуд, який не шкода.
Приберіть всі пошкоджені шишки та заберіть гілочки, які можуть лишитися біля хвостиків.
Далі налийте воду в шишки і лишіть їх на 2 години. Так ви зробите плоди соковитими, а також зможете прибрати з шишок комах.
Візьміть глибоку каструлю, налийте воду, покладіть цукор, розмішайте і доведіть до кипіння. Потім покладіть в сироп шишки.
Знову доведіть до кипіння, зберіть піну і далі варіть шишки на мінімальному вогні 2 години. Варення час від часу помішуйте та забирайте піну.
За час варіння ягоди мають зменшитися в об’ємі та стати бурштиновими.
Злийте шишки через друшляк, в каструлю. Та знову доведіть сироп до кипіння.
Підготуйте банки, залийте в них сироп.
Шишок кладіть стільки, скільки забажаєте. Якщо хочете використати всі шишки – можете не відкидати їх на друшляк, а зразу ж розлити по банках, разом з сиропом.
Якщо у вас лишилися шишки – підсушіть їх в духовці і отримаєте смачні цукати.
Далі закатайте банки, переверніть догори дном, закрийте ковдрою чи рушником і лишіть до повного вистигання.
Зберігати таке варення треба в темному прохолодному місці.
Варення добре допомагає від застуди, тому обов’язково додавайте ложечку цієї ароматної хвойної смакоти в чай. І тоді ви всю зиму будете здорові.