Корисне і смачне варення із соснових шишок

Варення можна варити практично з усього, навіть з молодих соснових шишок. Необхідно лише вчасно їх зібрати. Для приготування цієї страви треба зривати зелені шишки, і робити це в середині травня. Їх розмір повинен не перевищувати 3-4 сантиметра, але найсмачніше виходить варення з шишок 1,5-2 сантиметра. 

Варити варення з шишок зовсім нескладно. Зараз ми вам розкажемо, як це зробити.

Необхідно взяти:

  • соснові шишки – 400 грамів;
  • цукровий пісок – 400 грамів;
  • вода – 400 грамів.

Як варити варення із соснових шишок

Спочатку приберіть з шишок сміття та пересипте їх в якусь зручну ємність.

Корисне і смачне варення із соснових шишок

Пам’ятайте, що з шишок виділяється смола, тому обирайте посуд, який не шкода.

Приберіть всі пошкоджені шишки та заберіть гілочки, які можуть лишитися біля хвостиків.

Корисне і смачне варення із соснових шишок

Далі налийте воду в шишки і лишіть їх на 2 години. Так ви зробите плоди соковитими, а також зможете прибрати з шишок комах.

Корисне і смачне варення із соснових шишок

Візьміть глибоку каструлю, налийте воду, покладіть цукор, розмішайте і доведіть до кипіння. Потім покладіть в сироп шишки.

Корисне і смачне варення із соснових шишок

Знову доведіть до кипіння, зберіть піну і далі варіть шишки на мінімальному вогні 2 години.  Варення час від часу помішуйте та забирайте піну.

Корисне і смачне варення із соснових шишок

За час варіння ягоди мають зменшитися в об’ємі та стати бурштиновими.

Корисне і смачне варення із соснових шишок

Злийте шишки через друшляк, в каструлю. Та знову доведіть сироп до кипіння.

Корисне і смачне варення із соснових шишок

Підготуйте банки, залийте в них сироп.

Корисне і смачне варення із соснових шишок

Шишок кладіть стільки, скільки забажаєте. Якщо хочете використати всі шишки – можете не відкидати їх на друшляк, а зразу ж розлити по банках, разом з сиропом.

Якщо у вас лишилися шишки – підсушіть їх в духовці і отримаєте смачні цукати.

Корисне і смачне варення із соснових шишок

Далі закатайте банки, переверніть догори дном, закрийте ковдрою чи рушником і лишіть до повного вистигання.

Зберігати таке варення треба в темному прохолодному місці.

Варення з соснових шишок

Варення добре допомагає від застуди, тому обов’язково додавайте ложечку цієї ароматної хвойної смакоти в чай. І тоді ви всю зиму будете здорові.