Корисне і смачне полуничне варення – рецепт з фото. Як варити варення з полуниці.

Полуничне варення завдяки своєму приємному смаку і аромату є улюбленими ласощами дітей. Якщо хочете радувати своїх близьких протягом усього року красивими, цілими і солодкими ягодами, варто приготувати найкраще варення з полуниці.

Варення варять з свіжозібраних, середньої величини і злегка ущільнених плодів.

Приготування варення.

1. Прибрати плодоніжки, видалити зіпсовані ягоди, обполоснути в холодній воді і залишити в друшляку, щоб дати стекти рідині.

2. Далі, полуницю пересипають цукром і залишають в прохолодному місці на кілька годин. До одного кілограму ягід додається 1,2 кг цукру.

Полуниця з цукром
Фото. Полуниця з цукром

3. На слабкому вогні, зрідка акуратно помішуючи, кип’ятимо до повного розчинення цукру.

4. Знімаємо сироп з ягодами з вогню на 20-25 хв.

5. Операція повторюється 2-3 рази. Далі варення доводиться до готовності.

Варення з полуниці
Фото. Варення з полуниці

Гаряче варення розкладається в простерилізовані банки.

Щоб полуничне варення в подальшому не піддалося зацукрюванню, слід додати трошки (1-2 г) лимонної кислоти або соку лимона.

Полуничне варення
Фото. Полуничне варення

Тепер, Ви завжди зможете зробити натуральне і таке смачне варення з полуниці на зиму в домашніх умовах.