Полуничне варення завдяки своєму приємному смаку і аромату є улюбленими ласощами дітей. Якщо хочете радувати своїх близьких протягом усього року красивими, цілими і солодкими ягодами, варто приготувати найкраще варення з полуниці.
Варення варять з свіжозібраних, середньої величини і злегка ущільнених плодів.
Приготування варення.
1. Прибрати плодоніжки, видалити зіпсовані ягоди, обполоснути в холодній воді і залишити в друшляку, щоб дати стекти рідині.
2. Далі, полуницю пересипають цукром і залишають в прохолодному місці на кілька годин. До одного кілограму ягід додається 1,2 кг цукру.
3. На слабкому вогні, зрідка акуратно помішуючи, кип’ятимо до повного розчинення цукру.
4. Знімаємо сироп з ягодами з вогню на 20-25 хв.
5. Операція повторюється 2-3 рази. Далі варення доводиться до готовності.
Гаряче варення розкладається в простерилізовані банки.
Щоб полуничне варення в подальшому не піддалося зацукрюванню, слід додати трошки (1-2 г) лимонної кислоти або соку лимона.
Тепер, Ви завжди зможете зробити натуральне і таке смачне варення з полуниці на зиму в домашніх умовах.