Готується цей домашній рецепт ковбаси з жирного м’яса свіжо зарізаної свині. Зазвичай наші предки цю роботу робили пізно восени або взимку, коли вже починалися морози та м’ясо не псувалося. Натуральна свиняча ковбаса смачна і корисна, адже вона приготовлена повністю з натуральних продуктів: вичищені і оброблені кишки наповнюються свіжим м’ясом зі спеціями. Рецепт, звичайно, не простий, але результат вартий того, щоб трошки попрацювати.
Інгредієнти: Коріандр, Крохмаль, Свинина, Сіль, Цукор, Часник, Червоний перець мелений, Чорний перець мелений
На 2 кг м’яса з свинини взяти 50 г солі, 10 г цукру, 3 г чорного меленого перцю, 4 г червоного меленого перцю, кілька часточок часнику, 2 ст. л. крохмалю, 1 ст. л. меленого коріандру.
Як приготувати свинячу ковбасу в домашніх умовах.
Жирну свинину пропускаємо через м’ясорубку двічі. А можна зробити іншим способом: одну частину м’яса перемолоти на м’ясорубці, а іншу – порізати шматочками і потім вже все змішати. У цьому випадку на зрізі готової ковбаси серед однорідної маси будуть видні шматочки м’яса.
Далі, в фарш додаємо спеції, сіль, цукор, крохмаль, дрібно порізаний або стовчений часник, 200 г бульйону – все перемішуємо і ставимо в холодне місце настоятися 10 годин.
Після того, як м’ясо просочилося прянощами, займемося приготуванням ковбасок. Для цього, підготовлені кишки з тонкого кишечника свині наповнюємо фаршем. Це можна зробити на м’ясорубці за допомогою спеціальної насадки для ковбас. Ковбаски робимо невеликі, десь півметра завдовжки. Потім, пов’язуємо обидва кінці ковбаски разом у вигляді кільця і ставимо коптити в спеціальній коптильні під гарячий дим. Коптити ковбасу потрібно не менше 12 годин.
У холодному місці копчена домашня ковбаса зі свинини добре зберігається всю зиму і весну. Робимо з нею вранці бутерброди, смажимо яєчню.
Альтернативні рецепти в відео: натуральна, копчена ковбаса зі свинини в коптильні Bradley Smoker (Zita & Gita)
Як зробити (приготувати) домашню ковбасу і копчене м’ясо.