Концентрований компот з абрикосів з м’ятою на зиму без стерилізації

Абрикос – унікальний солодкий плід, з якого можна зробити багато різного роду смачних заготовок на зиму. Наша сьогоднішня пропозиція – це компот з плодів абрикоса з листям м’яти. Закатувати таку заготовку будемо без стерилізації, тому, це не відніме у вас багато часу, а результат, обов’язково, отримає вищу оцінку.

Рецепт супроводжують покроково зроблені фото, які, безсумнівно, стануть в нагоді початківцям господаркам.

Компот з абрикосів з м'ятою на зиму без стерилізації

Інгредієнти на 1 л банку:

  • абрикоси свіжі – 0,2 кг;
  • листя м’яти – 4-5 шт .;
  • цукровий пісок – 0,1 кг;
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Як варити компот з абрикосів на зиму

Спочатку слід приготувати потрібні для компоту інгредієнти. Банку обов’язково потрібно поставити стерилізуватися. Не забудьте і про кришку.

Компот з абрикосів з м'ятою на зиму без стерилізації

Абрикосові плоди промиваємо, розрізаємо на дві частини. Позбавляємося від абрикосових кісточок, вони нам в компоті ні до чого.

Компот з абрикосів з м'ятою на зиму без стерилізації

Половинки абрикосів переправляємо в стерилізовані банки.

Компот з абрикосів з м'ятою на зиму без стерилізації

Заливаємо фрукти в банці крутим окропом і накриваємо стерилізованою кришкою.

Компот з абрикосів з м'ятою на зиму без стерилізації

Поки залишаємо плоди в банці в «спокої» приблизно на півгодинки.

Тепер, воду з банки дбайливо зливаємо в відповідну тару (каструлю).

Компот з абрикосів з м'ятою на зиму без стерилізації

Виставляємо її на вогонь. Підсипає лимонну кислоту. Кип’ятимо. До абрикосів підсипаємо солодкий пісок. Також додаємо м’ятні листочки (їх не забудьте промити).

Заливаємо абрикоси і листочки м’яти підготовленим окропом.

Компот з абрикосів з м'ятою на зиму без стерилізації

Банку спеціальним ключем закатуємо. Компот перевертаємо на кришку. Утеплюємо, використовуючи ковдру, рушник, шаль. Це і послужить заміною стерилізації.

Компот з абрикосів з м'ятою на зиму без стерилізації

Зберігати такий концентрований смачний компот з абрикосів і м’яти рекомендується в холодному місці.