Абрикос – унікальний солодкий плід, з якого можна зробити багато різного роду смачних заготовок на зиму. Наша сьогоднішня пропозиція – це компот з плодів абрикоса з листям м’яти. Закатувати таку заготовку будемо без стерилізації, тому, це не відніме у вас багато часу, а результат, обов’язково, отримає вищу оцінку.
Інгредієнти: Абрикоси, Лимонна кислота, М'ята, Цукор
Рецепт супроводжують покроково зроблені фото, які, безсумнівно, стануть в нагоді початківцям господаркам.
Інгредієнти на 1 л банку:
- абрикоси свіжі – 0,2 кг;
- листя м’яти – 4-5 шт .;
- цукровий пісок – 0,1 кг;
- Кислота лимонна – 1 щіпка.
Як варити компот з абрикосів на зиму
Спочатку слід приготувати потрібні для компоту інгредієнти. Банку обов’язково потрібно поставити стерилізуватися. Не забудьте і про кришку.
Абрикосові плоди промиваємо, розрізаємо на дві частини. Позбавляємося від абрикосових кісточок, вони нам в компоті ні до чого.
Половинки абрикосів переправляємо в стерилізовані банки.
Заливаємо фрукти в банці крутим окропом і накриваємо стерилізованою кришкою.
Поки залишаємо плоди в банці в «спокої» приблизно на півгодинки.
Тепер, воду з банки дбайливо зливаємо в відповідну тару (каструлю).
Виставляємо її на вогонь. Підсипає лимонну кислоту. Кип’ятимо. До абрикосів підсипаємо солодкий пісок. Також додаємо м’ятні листочки (їх не забудьте промити).
Заливаємо абрикоси і листочки м’яти підготовленим окропом.
Банку спеціальним ключем закатуємо. Компот перевертаємо на кришку. Утеплюємо, використовуючи ковдру, рушник, шаль. Це і послужить заміною стерилізації.
Зберігати такий концентрований смачний компот з абрикосів і м’яти рекомендується в холодному місці.