Консерви з птиці (курки, качки …) – як зробити тушонку з птиці в домашніх умовах

Домашня тушонка – це дуже проста і смачна страва, яку легко приготувати вдома. До того ж, її можна зробити з м’яса різного виду птиці: курки, гуски, качки або індика. Ми пропонуємо дуже простий рецепт, завдяки якому ви матимете вдома натуральну і смачну тушонку з птиці.

Отже, приготування починається з того, що птицю треба розділити на порційні шматочки, скласти в каструлю та поставити в холодильник на 60 хвилин.

Тим часом необхідно зварити крутий бульйон з лап, крил, голів та нутрощів птиці. В бульйон обов’язково треба додати наступні спеції: перець горошком, великими шматками нарізані моркву, селеру і корінь петрушки.

Коли бульйон буде готовий – перелийте його в каструлю з м’ясом, попередньо процідивши.

Тепер можна ставити каструлю на вогонь та варити до готовності м’яса. Уважно слідкуйте за тим, аби воно не переварилося.

Далі м’ясо треба розкласти в банки. А бульйон необхідно процідити, посолити так, як вам подобається, а потім додати в нього желатин в пропорції 1 грам желатину на 1 літр рідини.

Бульйон треба повернути на плиту, прогріти помішуючи, аби желатин повністю розчинився, та залити ним м’ясо в банках.

Далі всі банки необхідно закатати кришками і потім поставити на стерилізацію в окріп. Час стерилізування – 100 хвилин.

Таку тушонку можна використовувати і як додаток до макаронів чи картоплі, і як основу для рагу та інших м’ясних страв.

А це відео присвячене цікавому альтернативному рецепту приготування тушонки: