Консервований щавель в домашніх умовах. Як приготувати натуральний щавель на зиму.

За цим рецептом у домашніх умовах консервований щавель готується без використання солі і інших добавок. Так би мовити, у власному соку. При цьому способі консервації вдається отримати смак готового продукту, максимально наближений до свіжого.

Кислоти, які у великій кількості містяться в щавлі, також, перешкоджають псуванню заготовки.

Як приготувати консервований щавель на зиму.

Приготування дуже просте.

Ретельно промиваємо свіжозрізані листя і опускаємо їх на декілька хвилин в окріп. Листя щавлю можна подрібнити, як ми, але можна закладати і цілими.

консервований щавель

Виймаємо з окропу і щільно укладаємо в банки (їх потрібно попередньо прогріти над парою ).

консервований щавель

Виливати використаний окріп не потрібно, ним заливаємо наповнені щавлем банки.

Залитий окропом консервований щавель відправляємо стерилізуваться на одну годину після чого закручуємо кришками, перевертаємо догори дном і даємо охолонути в такому положенні прикривши рушником або ковдрою.

консервований щавель

Ось і все, тепер, Ви знаєте як приготувати щавель на зиму. Взимку, Ви можете використовувати готовий консервований щавель для приготування зеленого борщу, супів, салатів або пиріжків.

Спеціальних умов для зберігання цієї корисної заготовки на зиму не потрібно – досить прохолодного льоху або підвалу.