Закривши щавель на зиму за цим рецептом, Ви отримаєте таке пюре, яке є своєрідною концентрацією корисних кислот, вітамінів і дубильних речовин. Пюре із щавлю має досить кислий смак, враховуйте це при приготуванні страв.
Тепер, покроковий рецепт як приготувати щавель на зиму для супу пюре.
Щавель промиваємо, тримаємо в окропі 4-5 хвилин, потім дістаємо і протираємо через сито або подрібнюємо блендером.
Доводимо пюре до кипіння, укладаємо в банки, стерилізуємо 1 годину і закручуємо кришками.
Тепер, в потрібний час Ви можете використовувати готове пюре з щавлю для приготування низькокалорійного гарніру до м’яса або в якості основи для приготування щавлевого супу-пюре. Зберігати цю корисну вітамінну заготовку добре в підвалі або льосі.