Консервований салат з огірків з цибулею і перцем – рецепт з фото смачного салату з огірків з куркумою на зиму.

До вашої уваги вітамінний та соковитий салат з огірків, що буде добре смакувати довгими зимовими вечорами. Це – корисна, яскрава та універсальна страва на кожен день і до святкового столу.

Щоб приготувати огірковий салат з куркумою, потрібно:

Свіжі і молоді огірки

  • 4 кг свіженьких молодих огірочків;
  • 1 кг цукру;
  • 7 штук цибулинок середнього розміру;
  • 3 величеньких червоних перцю із солодких сортів, наприклад Ротунда;
  • 4 зубчики часнику, краще молодого або вже, який у вас є;
  • 100 грамів солі;
  • 1 столову ложку куркуми;
  • оцту пляшку (500 мл).

Додайте також червоний гострий перець, якщо ваша родина полюбляє гостреньке.

Як легко та просто законсервувати салат з огірків на зиму

Огірочки ретельно вимити холодною водою та повідривати хвостики. Потім кожен огірок вздовж розрізати на чотири частини.

Червоний соковитий перець, що ви заздалегідь також промили, посікти соломкою.

солодкий болгарський перець для салату на зиму.

Потім треба почистити цибулю та часник. Цибулю – на дошці порізати рівненькими півкільцями, а часник – вздовж, як ті самі огірочки.

цибуля для салату

часник для салату

Порізані огірки, перець, цибулю та часник висипати у велику ємність та акуратно перемішати дерев’яною лопаткою.

Смачний салат з огірків на зиму з

Нарешті, зверху висипати куркуму, сіль та цукор. Потім, перемішуючи подрібнені овочі, треба вилити оцет.  Накрити серветкою та залишити у прохолодному місці на 12 годин.

консервований салат з огірків з куркумою

Важливо: не витримуйте салат надто довго, бо ви ж не хочете, щоб огірочки були надто м’якими. Вони вам потрібні гарні й хрумкі.

консервований салат з огірків з куркумою

Тепер у чисті банки викласти салат. Зверху рівномірно розлити сік, що виділився у процесі вистоювання. Накрити кришками, але не закочувати.

Для стерилізації підготуйте широку каструлю, поставте на дно дерев’яну решітку. Потім поставте банки та залийте воду (обов’язково теплу) і підігрівайте до кипіння. Стерилізувати 20 хвилин.

Закрутити кришки та охолодити. Тепер можна ставити заготовки у темне прохолодне місце до зими. Цей дивовижно смачнющий салат ви можете зберігати у погребі, але це не принципово. Якщо у вас є спеціально призначена для консервації прохолодна комора, зберігайте ці консервовані огірочки там.

Консервований салат з огірків на зиму з куркумою і цибулею.

Куркума додасть золотистого кольору, а болгарський перець – неймовірного аромату. Куштувати самому такий салат чи пригощати гостей буде великим задоволенням. До речі, продуктів, що увійшли в рецепт, буде досить для десяти 0,5 літрових баночок консервованого салату.