До вашої уваги вітамінний та соковитий салат з огірків, що буде добре смакувати довгими зимовими вечорами. Це – корисна, яскрава та універсальна страва на кожен день і до святкового столу.
Інгредієнти: Болгарський перець, Куркума, Огірки, Оцет, Перець гіркий, Сіль, Цибуля, Цукор, Часник
Щоб приготувати огірковий салат з куркумою, потрібно:
- 4 кг свіженьких молодих огірочків;
- 1 кг цукру;
- 7 штук цибулинок середнього розміру;
- 3 величеньких червоних перцю із солодких сортів, наприклад Ротунда;
- 4 зубчики часнику, краще молодого або вже, який у вас є;
- 100 грамів солі;
- 1 столову ложку куркуми;
- оцту пляшку (500 мл).
Додайте також червоний гострий перець, якщо ваша родина полюбляє гостреньке.
Як легко та просто законсервувати салат з огірків на зиму
Огірочки ретельно вимити холодною водою та повідривати хвостики. Потім кожен огірок вздовж розрізати на чотири частини.
Червоний соковитий перець, що ви заздалегідь також промили, посікти соломкою.
Потім треба почистити цибулю та часник. Цибулю – на дошці порізати рівненькими півкільцями, а часник – вздовж, як ті самі огірочки.
Порізані огірки, перець, цибулю та часник висипати у велику ємність та акуратно перемішати дерев’яною лопаткою.
Нарешті, зверху висипати куркуму, сіль та цукор. Потім, перемішуючи подрібнені овочі, треба вилити оцет. Накрити серветкою та залишити у прохолодному місці на 12 годин.
Важливо: не витримуйте салат надто довго, бо ви ж не хочете, щоб огірочки були надто м’якими. Вони вам потрібні гарні й хрумкі.
Тепер у чисті банки викласти салат. Зверху рівномірно розлити сік, що виділився у процесі вистоювання. Накрити кришками, але не закочувати.
Для стерилізації підготуйте широку каструлю, поставте на дно дерев’яну решітку. Потім поставте банки та залийте воду (обов’язково теплу) і підігрівайте до кипіння. Стерилізувати 20 хвилин.
Закрутити кришки та охолодити. Тепер можна ставити заготовки у темне прохолодне місце до зими. Цей дивовижно смачнющий салат ви можете зберігати у погребі, але це не принципово. Якщо у вас є спеціально призначена для консервації прохолодна комора, зберігайте ці консервовані огірочки там.
Куркума додасть золотистого кольору, а болгарський перець – неймовірного аромату. Куштувати самому такий салат чи пригощати гостей буде великим задоволенням. До речі, продуктів, що увійшли в рецепт, буде досить для десяти 0,5 літрових баночок консервованого салату.