Консервований перець – це популярний вид заготовки, але до нього ми всі вже надто звикли. Тому пропонуємо цікавіший рецепт – консервований перець з цвітною капустою.
Інгредієнти: Болгарський перець, Зелень петрушки, Кольорова капуста, Оцет, Сіль
Щоб приготувати страву, треба взяти лише два інгредієнта: солодкий м’ясистий перець червоного і зеленого кольору і цвітну капусту. Пропорції повинні бути рівними.
Для початку капусту треба добре вимити. Для цього покладіть її в воду і почекайте, доки відійде весь бруд, а потім помийте під водою з крана. Далі розділіть на суцвіття.
Перець також добре миють, видаляють плодоніжки і насіння, а потім ріжуть на смужки.
Аби консервація не тільки добре смакувала, а і гарно виглядала, необхідно правильно закладати продукти в банку. Тому кладіть шари так: червоний перець-зелений перець-цвітна капуста. Чергуйте шари, доки не заповните банку. Щоб додати цікаву родзинку, також можна в шар з зеленим перцем покласти петрушку.
Після цього придавіть овочі гнітом, залийте розсолом, який попередньо охолонув, та поставте в холод на зберігання (ідеально підійде балкон без опалення).
Щоб приготувати маринад для цієї заготовки, необхідно взяти:
- 0,5 літра води;
- о,5 літра оцту (краще обирати винний чи яблучний);
- 80 грамів солі.
Таке красиве та смачне соління буде ідеально смакувати з різними стравами. А щоб салат був ще смачнішим, можна додати в нього трошки олії.