Консервований перець з цвітною капустою – рецепт заготовки на зиму з холодним маринадом.

Консервований перець – це популярний вид заготовки, але до нього ми всі вже надто звикли. Тому пропонуємо цікавіший рецепт – консервований перець з цвітною капустою.

Перець болгарський

Щоб приготувати страву, треба взяти лише два інгредієнта: солодкий м’ясистий перець червоного і зеленого кольору і цвітну капусту. Пропорції повинні бути рівними.

Кольорова капуста

Для початку капусту треба добре вимити. Для цього покладіть її в воду і почекайте, доки відійде весь бруд, а потім помийте під водою з крана. Далі розділіть на суцвіття.

Перець також добре миють, видаляють плодоніжки і насіння, а потім ріжуть на смужки.

Аби консервація не тільки добре смакувала, а і гарно виглядала, необхідно правильно закладати продукти в банку. Тому кладіть шари так: червоний перець-зелений перець-цвітна капуста. Чергуйте шари, доки не заповните банку. Щоб додати цікаву родзинку, також можна в шар з зеленим перцем покласти петрушку.

Після цього придавіть  овочі гнітом, залийте розсолом, який попередньо охолонув, та поставте в холод на зберігання (ідеально підійде балкон без опалення).

Щоб приготувати маринад для цієї заготовки, необхідно взяти:

  • 0,5 літра води;
  • о,5 літра оцту (краще обирати винний чи яблучний);
  • 80 грамів солі.

Таке красиве та смачне соління буде ідеально смакувати з різними стравами. А щоб салат був ще смачнішим, можна додати в нього трошки олії.

Консервований перець з цвітною капустою
Консервований перець з цвітною капустою