Консервований компот з яблук і чорноплідної горобини на зиму без стерилізації

Компот з яблук та чорноплідної горобини – це дуже смачно та корисно. Тому такий напій обов’язково треба заготувати на зиму.

Зміст

Як варити компот з яблук і чорноплодки без стерилізації

Цей рецепт розраховано на банку, яка має об’єм 3 літра. Якщо ви хочете закрити більше чи менше компоту – змінюйте кількість інгредієнтів, відповідно до пропорції.

Треба взяти 1,5 стакана ягід, це приблизно 350 грамів.

Чорноплідна горобина

Ягоди миють та складають в друшляк, аби з них добре стекла вода.

моєму ягоди

Тепер візьміть 4 яблука середнього розміру.

яблука

Помийте, виріжте серцевину та розріжте кожне на 8 частинок.

нарізаємо яблука

Далі складіть в банки ягоди, а зверху – яблука.

наповнюємо банки

Поставте на вогонь каструлю, в якій набрано 3 літра води, закип’ятіть і залийте цим окропом ягоди і яблука. Закрийте чистою кришкою та лишіть на 20 хвилин. Шкірка горобини лусне, але це цілком нормально.

заливаємо окропом

Далі треба зварити сироп. Для цього візьміть 2 склянки цукру та висипте в каструлю.

цукор

Потім злийте туди воду з банок. Для цього можна скористатися якимось приладдям, що допоможе ягодам не випадати.

Решітка для зливу

Після цього доведіть сироп до кипіння та прослідкуйте, щоб цукор добре розчинився.

варимо сироп

Як закатати компот на зиму

Сироп перелийте назад в банку та зразу ж закрийте стерилізованою кришкою і закатайте.

готовий компот

Поставте банки догори дном, закрийте ковдрою та лишіть на добу. Після цього можна переставляти консервації в шафу або льох.

Цей компот точно вам сподобається, адже він дуже ароматний та смачний.