Консервований хрін з буряком

Консервований хрін з буряком

Люблю, знаєте, взимку готувати холодець. А який холодець без хрону. Звичайно продається консервований хрін з буряком в баночках в супермаркетах, але повірте, це зовсім не те, що вдасться приготувати дома. По-перше, ви будете знати з чого він зроблений.

По-друге, консервований хрін виходить такий ароматний і гострий, що просто дух захоплює. Думаю, любителі гостренького мене зрозуміють. Простий рецепт з покроково зробленими фото допоможе вам впоратися з заготівлею швидко.

Щоб зробити домашній хрін з буряком, потрібно взяти продукти в співвідношенні: 200 грам хрону, 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка солі, один середній буряк, 1 столова ложка оцту.

Як приготувати хрін з буряком в домашніх умовах

Робити заготовку починаємо з того, що чистимо хрін.

Консервований хрін з буряком

Сирий буряк, теж, миємо й чистимо.

Консервований хрін з буряком

Беремо корінь хрону і пропускаємо через м’ясорубку. Під час цього процесу краще на м’ясорубку надіти пакет целофановий, щоб не так пекло очі.

Консервований хрін з буряком

Потім на дрібній тертці натераємо свіжий буряк. Беремо відповідну баночку, краще невелику, кладемо в неї хрін. Тільки заповнюємо не повну банку, а на половину.

Консервований хрін з буряком

Робимо так для того, що б помістити в неї ще буряк і всі інші складові. Додаємо сіль, цукор, оцет, буряк і перемішуємо все ретельно. Потім закручуємо баночки кришками.

Консервований хрін з буряком

Такий хрін краще зберігати в холодильнику на верхній поличці, прямо під морозильною камерою. Тепер можна з гордістю сказати, що Ви самі приготували смачний консервований хрін з буряком. І не страшна жодна застуда під час такої довгої і суворої зими. З метою профілактики достатньо лише відкрити нашу чудову заготовку з хрону, яку так швидко і легко готувати на зиму.