Люблю, знаєте, взимку готувати холодець. А який холодець без хрону. Звичайно продається консервований хрін з буряком в баночках в супермаркетах, але повірте, це зовсім не те, що вдасться приготувати дома. По-перше, ви будете знати з чого він зроблений.
Інгредієнти: Буряк, Корінь хрону, Оцет, Сіль, Цукор
По-друге, консервований хрін виходить такий ароматний і гострий, що просто дух захоплює. Думаю, любителі гостренького мене зрозуміють. Простий рецепт з покроково зробленими фото допоможе вам впоратися з заготівлею швидко.
Щоб зробити домашній хрін з буряком, потрібно взяти продукти в співвідношенні: 200 грам хрону, 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка солі, один середній буряк, 1 столова ложка оцту.
Як приготувати хрін з буряком в домашніх умовах
Робити заготовку починаємо з того, що чистимо хрін.
Сирий буряк, теж, миємо й чистимо.
Беремо корінь хрону і пропускаємо через м’ясорубку. Під час цього процесу краще на м’ясорубку надіти пакет целофановий, щоб не так пекло очі.
Потім на дрібній тертці натераємо свіжий буряк. Беремо відповідну баночку, краще невелику, кладемо в неї хрін. Тільки заповнюємо не повну банку, а на половину.
Робимо так для того, що б помістити в неї ще буряк і всі інші складові. Додаємо сіль, цукор, оцет, буряк і перемішуємо все ретельно. Потім закручуємо баночки кришками.
Такий хрін краще зберігати в холодильнику на верхній поличці, прямо під морозильною камерою. Тепер можна з гордістю сказати, що Ви самі приготували смачний консервований хрін з буряком. І не страшна жодна застуда під час такої довгої і суворої зими. З метою профілактики достатньо лише відкрити нашу чудову заготовку з хрону, яку так швидко і легко готувати на зиму.