Консервований гіркий стручковий перець на зиму без стерилізації

Якщо ви любите гострі страви – то гіркий стручковий перець завжди має бути під рукою. Але в свіжому вигляді він псується. І ось в такій ситуації на допомогу приходить консервування.

Як консервувати гіркий перець без стерилізації

Необхідно взяти: цілі перчинки, сіль, цукор, перець горошком і оцет.

Консервований гіркий перець

Можна брати як червоний, так і зелений перець, або змішувати його, щоб заготовка вийшла гарнішою. Що ж до об’єму банки, то вистачить 500 або 700 мілілітрової.

Консервований гіркий перець

Після того, як ви склали перець в банку, залийте його окропом та лишить на 15 хвилин. А за цей час приготуйте маринад.

Для нього треба взяти інгредієнти в наступних пропорціях:

  • цукор – 2 столові ложки;
  • сіль – 1 неповна столова ложка;
  • перець горошок – 3 горошинки;
  • оцет – 50 мілілітрів.

Налийте в каструлю воду, всипте всі інгредієнти, прокип’ятіть 5-7 хвилин, додайте оцет та вимкніть.

Також прокип’ятіть в чистій воді кришки, якими будете закочувати консервацію.

Тепер вилийте з банки або банок окріп, який в них заливали, налийте маринад та закатайте кришки.

Консервований гіркий перець

До речі, маринад треба наливати повільно, щоб скло не тріснуло.

Банки треба закутати в ковдру і лишити на добу.

Консервований гіркий перець

Після цього переставити банки в шафу або льох.

Такі гострі перчики будуть чудовим додатком до різних страв.