Консервований гарбуз в яблучному соку – рецепт апетитної домашньої заготовки з гарбуза на зиму з додаванням прянощів.

Така домашня заготовка з стиглої помаранчевої м’якоті гарбуза в заливці з ароматного яблучного соку з пряним імбиром або кардамоном, виходить запашна і вітамінна. А готується гарбуз в соці з яблук дуже просто.

Як консервувати гарбуз на зиму.

гарбуз

Для приготування нашого рецепту потрібно очистити гарбуз від шкірки і нарізати його м’якоть досить великими шматками.

Потім, ми заливаємо нашу заготовку гарячим соком з яблук, в який попередньо додаємо цукор і прянощі. Можна додати імбир або кардамон, або будь-які прянощі, які Ви більше любите.

На один літр яблучного соку нам буде потрібно – 200 грам цукру.

Далі, очікуємо поки заготівля не охолоне повністю.

Потім, знову її кип’ятимо вже 20 хвилин до готовності гарбуза.

Гарбузову м’якоть можна вже перекладати в банки, а сік ще раз закип’ятити, негайно заливаємо їм гарбуз і не зволікаючи закочуємо банки.

Взимку такий консервований гарбуз у нас в родині зазвичай додається до готових рисових або гречаних каш. Сік можна випити або приготувати з нього желе або кисіль попередньо процідивши. Така ось гарна заготовка з гарбуза на зиму.