Така домашня заготовка з стиглої помаранчевої м’якоті гарбуза в заливці з ароматного яблучного соку з пряним імбиром або кардамоном, виходить запашна і вітамінна. А готується гарбуз в соці з яблук дуже просто.
Інгредієнти: Гарбуз, Імбир, Кардамон, Цукор, Яблучний сік
Як консервувати гарбуз на зиму.
Для приготування нашого рецепту потрібно очистити гарбуз від шкірки і нарізати його м’якоть досить великими шматками.
Потім, ми заливаємо нашу заготовку гарячим соком з яблук, в який попередньо додаємо цукор і прянощі. Можна додати імбир або кардамон, або будь-які прянощі, які Ви більше любите.
На один літр яблучного соку нам буде потрібно – 200 грам цукру.
Далі, очікуємо поки заготівля не охолоне повністю.
Потім, знову її кип’ятимо вже 20 хвилин до готовності гарбуза.
Гарбузову м’якоть можна вже перекладати в банки, а сік ще раз закип’ятити, негайно заливаємо їм гарбуз і не зволікаючи закочуємо банки.
Взимку такий консервований гарбуз у нас в родині зазвичай додається до готових рисових або гречаних каш. Сік можна випити або приготувати з нього желе або кисіль попередньо процідивши. Така ось гарна заготовка з гарбуза на зиму.