Консервовані яблука з цукром у власному соку – швидка заготовка з яблук на зиму.

Консервовані яблука – це дуже проста і дуже смачна заготовка, на приготування якої не треба витрачати багато часу. А насолоджуватися смаколиком можна всю зиму.

Для приготування цієї консервації треба тільки яблука і цукор. До речі, можна брати і кислі плоди. Головне, щоб вони були цілими та без гнилі. Кількість цукру треба розраховувати в залежності від того, наскільки кислі яблука та наскільки солодку їжу ви любите.

яблука

В цьому рецепті пропонується розраховувати цукор виходячи з об’єму банки: на 1 літр – 400 грамів і на 0,5 літра – 200 грамів.

Яблука треба помити, почистити та порізати на шматочки шириною приблизно в два сантиметра.

Далі їх треба викласти в банку наступним чином: шар яблук-цукор-шар яблук-цукор, і так до самого горлечка.

Після цього банки треба простерилізувати протягом 15-25 хвилин.

Тепер можна закочувати кришки та відправляти консервацію в шафу чи льох.

Такий варіант зимової заготовки стане чудовою альтернативою варенню.