Консервовані яблука – це дуже проста і дуже смачна заготовка, на приготування якої не треба витрачати багато часу. А насолоджуватися смаколиком можна всю зиму.
Для приготування цієї консервації треба тільки яблука і цукор. До речі, можна брати і кислі плоди. Головне, щоб вони були цілими та без гнилі. Кількість цукру треба розраховувати в залежності від того, наскільки кислі яблука та наскільки солодку їжу ви любите.
В цьому рецепті пропонується розраховувати цукор виходячи з об’єму банки: на 1 літр – 400 грамів і на 0,5 літра – 200 грамів.
Яблука треба помити, почистити та порізати на шматочки шириною приблизно в два сантиметра.
Далі їх треба викласти в банку наступним чином: шар яблук-цукор-шар яблук-цукор, і так до самого горлечка.
Після цього банки треба простерилізувати протягом 15-25 хвилин.
Тепер можна закочувати кришки та відправляти консервацію в шафу чи льох.
Такий варіант зимової заготовки стане чудовою альтернативою варенню.