Цей рецепт заготовки не вимагає додавання цукру. Тому консервовані яблука без цукру взимку можуть використовувати ті, кому протипоказано вживання зайвих вуглеводів. До того ж, в умовах підвищення цін на продукти, цей рецепт стане в нагоді тим, хто змушений економити.
Інгредієнти: Яблука
Для приготування яблук без цукру згодяться навіть злегка пошкоджені плоди, так як яблука необхідно нарізати часточками.
Як варити яблучний компот без цукру на зиму.
Яблука попередньо помити, видалити пошкоджені місця у плодів і нарізати.
Далі часточками яблук наповнюємо літрові або дволітрові банки.
Потім, під банку поставити будь-яку полотняну тканину і акуратно залити яблучні дольки окропом. Дати яблучним часточкам просочитися гарячою водою протягом 3 хвилин і швидко злити воду.
Таку процедуру з окропом повторити три рази, після чого закатати банку кришкою.
Банку перевернути, укутати і залишити остигати, після чого винести заготовку в холодне місце для зберігання.
Щоб кришку не зірвало, з кожною банкою процедуру заливання роблять окремо.
Зберігати яблука без цукру необхідно в холодному місці, а, відкривши заготовку, необхідно її швидко з’їсти, щоб продукти не зіпсувалися.
Консервовані яблука без цукру взимку можна використовувати для приготування натурального яблучного пюре, можна зробити яблучну випічку, а також, можна на підставі цієї заготовки приготувати яблучне варення або джем, додавши цукру за смаком. Також, такі яблука згодяться для приготування десертних напоїв.