Заготівля смачних консервованих помідорів на зиму, що увібрала в себе солодкий томатний смак, гостроту пекучого і дух солодкого перцю, готується просто. Складних складових не містить. Потрібні помідори, перець і прості спеції.
Інгредієнти: Болгарський перець, Запашний перець, Зелень петрушки, Корінь петрушки, Морква, Оцет, Перець гіркий, Помідори, Сіль, Цукор
Для заготівлі томатів потрібно мати:
- 2,5 кг помідорів;
- по стручку перцю болгарського: гострого і солодкого;
- по одному: корінь петрушки, морква, пучок зелені;
- горошки перцю: 10 гіркого, 5 запашного.
І для заливки: води 2 літра, 60 г цукру, 30 г солі, есенції оцтової 4 чайних ложки.
Як консервувати помідори в банках на зиму.
Помідори позбавляємо шкірки і складаємо в банку – йдеться про 3 літрову.
Заливаємо заливкою, звареною з перерахованих в рецепті для неї продуктів виключаючи оцет.
Далі, час для водяної “бані”, яка називається стерилізацією – 20 хвилин тримаємо. Добре взяти велику каструлю, вона і стане цією самою “лазнею”. Час піде від моменту закипання.
Оцет вливаємо відразу після того, як банка покине каструлю.
Тепер, швиденько закочуємо.
Гострі консервовані помідори в банках краще зберігати в прохолоді. Томати приготовані за цим рецептом, легко замінять томатний соус, підуть в борщ, соус, до картоплі, макаронів. Але любителі гострих помідорів, звичайно ж, чекають не дочекаються коли прийде час розкрити банку і поласувати цією томатно-перцевою смакотою.