Консервовані помідори з перцем болгарським (солодким і гострим) – смачний рецепт заготовки з томатів і перцю в банці на зиму.

Заготівля смачних консервованих помідорів на зиму, що увібрала в себе солодкий томатний смак, гостроту пекучого і дух солодкого перцю, готується просто. Складних складових не містить. Потрібні помідори, перець і прості спеції.

Для заготівлі томатів потрібно мати:

  • 2,5 кг помідорів;
  • по стручку перцю болгарського: гострого і солодкого;
  • по одному: корінь петрушки, морква, пучок зелені;
  • горошки перцю: 10 гіркого, 5 запашного.

І для заливки: води 2 літра, 60 г цукру, 30 г солі, есенції оцтової 4 чайних ложки.

Як консервувати помідори в банках на зиму.

Перець і помідор

Помідори позбавляємо шкірки і складаємо в банку – йдеться про 3 літрову.

Заливаємо заливкою, звареною з перерахованих в рецепті для неї продуктів виключаючи оцет.

Далі, час для водяної “бані”, яка називається стерилізацією – 20 хвилин тримаємо. Добре взяти велику каструлю, вона і стане цією самою “лазнею”. Час піде від моменту закипання.

Оцет вливаємо відразу після того, як банка покине каструлю.

Тепер, швиденько закочуємо.

Гострі консервовані помідори в банках краще зберігати в прохолоді. Томати приготовані за цим рецептом, легко замінять томатний соус, підуть в борщ, соус, до картоплі, макаронів. Але любителі гострих помідорів, звичайно ж, чекають не дочекаються коли прийде час розкрити банку і поласувати цією томатно-перцевою смакотою.