Щоб консервовані помідори, заготовлені на зиму, вдалися на славу – для заготовки потрібно відібрати томати дрібні і щільні, з товстою шкіркою. Буде добре, якщо помідори будуть сливовидної форми. Але це, для домашньої заготовки, не так вже й обов’язково.
Інгредієнти: Базилік, Вода, Запашний перець, Зелень петрушки, Кріп, Листя смородини, М'ята, Оцет, Помідори, Селера зелень, Сіль, Цибуля, Цукор
Як консервувати помідори на зиму.
Роблячи домашні заготовки на зиму нам не обійтися без спецій. Щоб приготувати помідори консервовані з часником і цибулею за цим рецептом нам знадобиться:
- кріп – одна велика парасолька;
- часник – 3-4 зубки;
- запашний перець горошком – 5-6 шт .;
- петрушка – 3-4 гілочки;
- базилік фіолетовий (можна замінити м’ятою перцевою) – 2-3 листочка;
- селера – одну велику гілочку;
- цибуля – одна маленька цибулина;
- лист смородини – 1 шт.
Кількість спецій вказано на літрову банку.
Приготування:
Половинку великої парасольки кропу укладаємо на дно заздалегідь підготовленої банки.
Зубки часнику розрізаємо на 3-4 частини і теж відправляємо в банку.
Запашний перець горошком: три штучки роздавимо, а три – залишимо цілими і все відправимо в банку.
Додаємо листочки петрушки (тільки листочки), базиліка або м’яти, селеру.
Цибулю нарізаємо півкільцями і теж кладемо в банку.
Тепер укладаємо в банку наші томати. Перед тим як приступити до цього етапу заготовки їх можна проколоти виделкою, спицею або просто гострим ножем. Укладати намагаємося щільно до самого верху.
Зверху укладаємо другу половинку парасольки кропу і цибулю.
Накриваємо все зверху листком смородини.
Маринад для помідорів:
1 літр води;
2 столові ложки солі (беремо трохи з гіркою);
2 столові ложки цукру (беремо трохи з гіркою);
1 столова ложка 9% оцту.
Приготування маринаду:
В киплячу воду додаємо сіль і цукор і розмішуємо все до повного розчинення. Даємо маринаду закипіти і наливаємо киплячий маринад в банки з помідорами.
УВАГА: щоб банка не лопнула – перший киплячий черпачок гарячого маринаду наливаємо на столову ложку, яку тримаємо притиснутою до скла другою рукою.
Доливаємо банку маринадом до самого верху. Накриваємо кришкою і відправляємо в каструлю або у спеціальний автоклав, для стерилізації на 15-20 хвилин.
Виймаємо банки, відкриваємо кришки і додаємо 1 ст. ложку оцту. Закриваємо і закочуємо.
УВАГА: якщо для стерилізації використовуємо каструлю – гумку з кришки виймати НЕ ПОТРІБНО!
Більше подробиць про помідори консервовані з цибулею і часником в відео рецепті
Сподіваюся, що всі ваші домашні заготовки вдадуться на славу і консервовані помідори, приготовані на зиму по нашому рецепту з цибулею і часником, нагадають вам холодною зимою про врожайне і гаряче літо.