Консервовані огірки з горілкою – Ви коли-небудь чули про таку заготівлю? Знаєте про те, що смачні огірки можна законсервувати не просто з розсолом, а й з горілкою? Якщо ні, то дізнайтеся як консервувати, адже таку кулінарну родзинку – два в одному – ніяк не можна пропустити!
Інгредієнти: Болгарський перець, Горілка, Корінь хрону, Кріп, Листя вишні, Листя смородини, Листя хрону, Огірки, Оцет, Перець гіркий, Селера, Сіль, Часник
І так, консервуємо огірки з горілкою на зиму.
Приготування починаємо з того, що беремо огірки (10 кг), вибираємо кращі і добре їх миємо.
Розкладаємо на рушник – нехай стікають.
В цей час в банки викладаємо листя смородини (20 листочків), листя вишні (20 листочків) і хрону (5 листочків і 2 кореня). Зазначена кількість спецій розрахована на 10 кг огірків.
Коли огірки стечуть, розфасовуємо їх по банкам, а зверху засипаємо заздалегідь приготованими спеціями: кріп (1 пучок), селера (3-4 гілочки), солодкий і гіркий перець (5 і 1 шт. відповідно), часник (2 головки).
Розчин для заливки огірків (маринад з горілкою) готуємо з додаванням солі, оцту і горілки, дотримуючись таких пропорцій: на 10 кг огірків нам знадобиться 10 л води, півлітрова банка солі, 1 стакан горілки і 10 ложок оцту.
Розчин готуємо на вогні, змішуючи всі інгредієнти і гарячим заливаємо в банки з огірками.
Даємо постояти день.
Після чого ще додаємо маринад з горілкою в банки до огірків, не доливаючи до країв тари 1 см.
Закочуємо банки.
Вважайте, що огірки з горілкою вже готові. Ось такий незвичайний і простий рецепт приготування огірків на зиму. В одній банці і випивка, і закуска. ? Залишилося тільки почекати слушної нагоди, щоб подати їх до столу і всіх здивувати таким кулінарним шедевром!