Дачна пора завжди приносить приємні клопоти, залишається тільки зберегти зібраний врожай. Свіжі огірки на зиму можна легко консервувати в банках з додаванням оцту. Пропонований рецепт гарний ще й тим, що процес заготовки відбувається без стерилізації, що полегшує роботу і зменшує час, необхідний на приготування. Результат витрачених зусиль – найсмачніші, хрусткі, консервовані огірки.
Інгредієнти: Болгарський перець, Запашний перець, Кріп, Листя хрону, Огірки, Оцет, Перець гіркий, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Для того, щоб закрити трилітрову банку свіжих огірків з додаванням оцту, буде потрібно:
- 1,5-2 кг свіжих огірків;
- кілька зубців часнику;
- по 1 стручку гіркого і солодкого перцю;
- листя хрону;
- парасольки кропу;
- чорний і запашний перець горошком;
- 1,5 л води;
- 90 г оцту;
- солі 60 г;
- цукрового піску 30 г
Як консервувати огірки без стерилізації методом подвійної заливки.
Готуємо 3-х літрову баночку, промиваємо з содою, обполіскуємо окропом.
На дно баночки поміщаємо хрін.
Огірочки, бажано, заздалегідь замочити в холодній воді на 2 години. Після такої процедури вони збережуть пружність і хрусткі якості в консервації. Потім, поміщаємо їх в банку, маючи в своєму розпорядженні більші внизу, а дрібні – зверху.
Кладемо по половинці гострого і солодкого перцю, очищений часник, суміш чорного і запашного перців, зверху додаємо кріп.
Розсіл для огірків зробити просто. Спочатку в каструлі кип’ятимо воду і вливаємо її в банку з заготівлею. Накриваємо її кришкою і кутаємо, щоб банка прогрілася. Через чверть години рідину зливаємо назад в каструльку. Тепер, додаємо в неї сіль з цукром і повторно кип’ятимо.
У банку додаємо стопку 9%-ого оцту, заливаємо закипілий розсіл і закочуємо. Заготовки з огірків в перевернутому на кришку положенні тепло закутують і дають так охолонути добу.
Хрустка універсальна закуска готова. Консервовані огірки методом подвійної заливки можна зберігати прямо в квартирі.