Консервовані кавуни з медом без стерилізації

Кавуни в меду – це дуже смачно. Тому обов’язково варто скористатися цим рецептом, та заготувати на зиму такий смаколик.

Отже, щоб приготувати консервацію, необхідно взяти:

  • кавун – 3 кілограми;
  • мед – 50 грамів;
  • вода – 1,5 літра;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • оцет 9% – 70 грамів.

Як правильно консервувати кавуни з медом

Кавун треба помити, та порізати на скибочки, а потім – четвертинки. Якщо він перестиглий – краще  шкірку не зрізати, якщо щільний – можна прибрати.

Консервовані кавуни з медом

Видаліть кісточки та викладіть шматки в чисті банки.

Маринад для кавунів

Далі необхідно приготувати маринад. Для цього візьміть воду, закип’ятить, дайте в неї сіль і цукор. Коли все розчиниться і вода закипить ще раз – додайте мед  і оцет. Перемішайте, дочекайтеся третього закипання та вимкніть маринад.

Консервовані кавуни з медом

Далі треба залити маринад в банки, закатати кришки та лишити до повного вистигання.

Зберігати консервацію краще в льосі, але можна і в шафі.

Консервовані кавуни з медом

Ця заготовка стане чудовим десертом до вашого столу.