Кавуни в меду – це дуже смачно. Тому обов’язково варто скористатися цим рецептом, та заготувати на зиму такий смаколик.
Інгредієнти: Вода, Кавуни, Мед, Оцет, Сіль, Цукор
Отже, щоб приготувати консервацію, необхідно взяти:
- кавун – 3 кілограми;
- мед – 50 грамів;
- вода – 1,5 літра;
- цукор – 3 столові ложки;
- сіль – 1 столова ложка;
- оцет 9% – 70 грамів.
Як правильно консервувати кавуни з медом
Кавун треба помити, та порізати на скибочки, а потім – четвертинки. Якщо він перестиглий – краще шкірку не зрізати, якщо щільний – можна прибрати.
Видаліть кісточки та викладіть шматки в чисті банки.
Маринад для кавунів
Далі необхідно приготувати маринад. Для цього візьміть воду, закип’ятить, дайте в неї сіль і цукор. Коли все розчиниться і вода закипить ще раз – додайте мед і оцет. Перемішайте, дочекайтеся третього закипання та вимкніть маринад.
Далі треба залити маринад в банки, закатати кришки та лишити до повного вистигання.
Зберігати консервацію краще в льосі, але можна і в шафі.
Ця заготовка стане чудовим десертом до вашого столу.