Консервовані груші в сиропі з соку брусниці – корисний рецепт смачної домашньої заготовки на зиму.

Консервовані груші в сиропі з брусничного соку, зроблені за цим рецептом – дуже смачна заготівля на зиму. Багато моїх знайомих, які приготували її, обов’язково готують її в наступному заготівельному сезоні. Із задоволенням опишу всі етапи приготування цієї чудової домашньої заготовки з груші.

Приготування починається з того, що для початку, потрібно відібрати плоди груш – визрілі, соковиті і міцні. Ще потрібні стиглі ягоди брусниці.

Кількість продуктів, потрібна за рецептом:

  • груші – 2 кг;
  • ягоди брусниці 1,6 кг;
  • цукор: 160 грам (для ягід брусниці); 1,2 кг.- для готового брусничного соку.

Як консервувати груші на зиму за цим рецептом.

стиглі груші

Підібрані для нашого рецепта груші потрібно вимити і розрізати на чотири частини, звільнивши від насіннєвого гнізда плодоніжок і чашолистків.

Брусничні ягоди потрібно перебрати промити на друшляку під проточною водою і перекласти в каструлю.

Додати до брусниці цукор (160 грам) і кип’ятити на сильному вогні, поки брусниця не розм’якшиться.

Отриману масу пропустити через натягнуту тканину.

Перетертий брусничний сік довести до кипіння, перемішуючи додати цукор, що залишився – 1,2 кг і домогтися його повного розчинення.

На цьому етапі варіння вже можна в сік закладати груші і томити їх в брусничному соку до м’якості.

Потім, за допомогою шумівки вийняти груші, і розкласти по підготовленим банкам.

Тепер, груші в банках потрібно залити сиропом на основі соку брусниці, накрити кришками і простерилізувати. Півлітрові банки – 25 хв, літрові – 30 хв, і тару об’ємом три літри – 45 хвилин.

Стерилізовані банки відразу ж закатати.

ВАЖЛИВО: сік брусниці можна замінити на сік будь-якої іншої кислої ягоди.

Соковиті і ароматні, смачні консервовані груші зроблені власноруч в домашніх умовах – корисні ласощі, які допоможуть зміцнити організм і поповнити запас вітамінів, так необхідних людям взимку.