Сьогодні я хочу запропонувати на ваш суд незвичайний рецепт консервованих помідорів. У чому родзинка рецепту? В готовому вигляді ви отримаєте, ніби, газовані помідори. І ефект, і смак заготовки досить несподіваний. Але спробувавши такі консервовані томати раз, ви, точно захочете приготувати їх і в наступному сезоні. Взимку їх можна використовувати для святкового столу або просто поїсти в своє задоволення. Свій простий рецепт з покроково зробленими фото для приготування газованих помідорів пропоную випробувати всім любителям консервованих томатів.
Інгредієнти: Гвоздика, Гірчиця, Зелень петрушки, Кориця, Кріп, Листя вишні, Листя смородини, Листя хрону, Помідори, Сіль, Цукор, Часник
Отже, нам потрібні:
- помідори – 1,5 кг;
- часник – 4-5 зубків;
- гвоздика – 4,5 зірочок;
- сіль – 1,5 ст. л.;
- цукор – 1,5 ст. л.;
- гірчиця – 1 ст. л.;
- зелень петрушки – 2-3 гілочки;
- зелень кропу – 2-3 гілочки;
- кріп-парасольки – 2-3 шт.;
- листя хрону – 2-3 шт.;
- листя смородини – 8-10 шт.;
- листя вишні садової – 8-10 шт.;
- мелена кориця – 1 ч. л.
Як консервувати помідори на зиму газованими
На початку відібрані томати потрібно зробити малосольними. Для цього, на дно відра чи каструлі викладаємо 1/2 частину від загальної кількості зазначеної в рецепті всіх видів листя, зелені і всіх спеції, а також, цукру і солі.
Викладаємо туди помідори, пересипаючи спеціями і зеленню, що залишилися. Покриваємо листом хрону, розрізаним на три частини. Заливаємо окропом так, щоб рідина повністю покрила томати. Накриваємо невеликим, не сильно важким гнітом і залишаємо так на три доби. У мене в якості такого гніту використана скляна тарілка.
Через три дні, вибрані з розсолу помідори укладаємо в банки, додаючи свіжої зелені і листя.
Розсіл зливаємо до каструлі, кип’ятимо 5 хвилин та заливаємо розкладені по банках помідори. Через 15 хвилин зливаємо і знову кип’ятимо. Всього таку процедуру повторюємо 3 рази. Після останнього разу, залишається просто закатати заготовку, перевернути, накрити ковдрою і залишити так, приблизно, на 1-1,5 доби.
Завдяки тому, що консервуємо томати малосольними, в готовому вигляді отримуємо незвичайний смак заготовки – ніби газовані помідори.
Така оригінальна заготовка сподобається будь-якому гурману і не тільки взимку. ?
Зберігати смачні консервовані газовані помідори слід звичайним способом в коморі або підвалі.