Консервована стручкова квасоля – рецепт приготування без солі і цукру

Стручкова квасоля – це смачна, проста і корисна заготовка, яку легко приготувати. Тому пропонуємо вам дуже простий рецепт, який дозволяє зробити консервацію без солі і цукру.

Як консервувати стручкову квасолю на зиму

Стручкова квасоля

Треба взяти молоду стручкову квасолю і порізати її на шматочки довжиною від двох сантиметрів.

Далі закип’ятіть воду, складіть квасолю на друшляк та бланшуйте 5 хвилин, потім обережно витягніть назад, аби не поламати шматочки.

Після цього квасолю треба відкинути на сито, аби вона дуже добре стекла і можна вкладати її в банки. Слідкуйте, або не лишалося багато вільного простору, квасоля повинна бути вкладена достатньо щільно.

Далі залийте квасолю розсолом з пятивідсотковою консентрацією солі. Тобто беріть інгредієнти в співвідношенні 5 грамів солі на 100 грамів води. Нічого не треба кип’ятити, достатньо просто розмішати сіль.

Тепер лишилось стерилізувати банки. Треба поставити їх в велику ємність з водою, ввімкнути вогонь, зачекати доки вода закипить. А потім засікти 35 хвилин. Цього часу достатньо для повної стерилізації.

Перед тим, як закочувати кришки, в кожну з банок обов’язково додайте по 1 чайній ложці 80% оцтової есенції.

Закривши кришки, лишіть банки на свіжому повітрі, аби вони охолодилися. Потім можете відправляти їх на зберігання в темне холодне місце. Наприклад,  льох або комору. Також взимку можна ставити заготовки на балкон, але обов’язково слідкувати, аби на них не попадало сонячне проміння.

Перед вживанням необхідно злити з квасолі розсіл та скласти її в холодну воду на 5-6 годин. За цей час треба хоча б один раз змінити воду. Коли з квасолі вийде сіль, вона матиме такий же смак, які  свіжа. Тому така квасоля ідеально підходить для приготування різних страв, в які треба класти свіжу спаржеву квасолю.