Домашня ковбаса – це дуже смачно, але псується така їжа досить швидко. І щоб продовжити її термін придатності, можна зберігати таку ковбасу в банках. Ми зараз розкажемо, як саме це робити.
Інгредієнти: Бульйон, Ковбаски копчені
Як зберігати домашню ковбасу в банках
Спочатку треба добре помити в теплій воді недавно закопчену ковбасу та просушити її паперовим рушником. Варто зазначити, що в банки необхідно класти тільки цілі ковбаски. Тому коли готуєте ковбасу, обирайте такий розмір, який повністю може вміститися в банці.
Після того, як ви помили ковбасу – складіть її в тару для консервування. Уважно слідкуйте за тим, щоб під час укладання цілісність ковбасок зберіглася. Бо якщо ви їх пошкодите – продукт може пропасти.
Старайтеся викладати ковбаски горизонтально. Вертикально можна поставити лише паличку, яка буде знаходитися в самому центрі.
Консервувати ковбаски можна як в власному соку, так і в підсоленому бульйоні з копчених кісток. Другий варіант дозволяє зробити заготовку більш ароматною та соковитою.
Далі відправляйте банки на стерилізацію. Літрові стерилізуються 60 хвилин, а дволітрові – 1,5 години.
Після цього закатайте банки, дайте охолонути і відправляйте на зберігання в холодне приміщення. Це може бути льох, а якщо ви живете в квартирі – основне відділення холодильника.
Таку ковбасу можна використовувати так само, як і свіжу – для бутербродів, салатів і так далі.