Компот з яблук, апельсина і лимона не просто дуже смачний, а фантастично смачний. Поціновувачи Фанти, спробувавши такий домашній консервований компот, в один голос говорять, що за смаком він схожий на популярний апельсиновий напій. Таку домашню Фанту я заготовляю на зиму без стерилізації і велика частина вітамінів, що міститься в свіжих фруктах не руйнується, а залишається в компоті. Про те, як заготовити на зиму смачний яблучний компот з лимонами і апельсинами ви легко та просто можете дізнатись з мого докладно викладеного та покроково оформленного рецепта з фото.
Інгредієнти: Апельсин, Вода, Лимон, Цукор, Яблука
Для однієї трилітрової банки компоту знадобиться:
- яблука (невеликі) – 8-10 шт.;
- цукровий пісок – 300 гр;
- вода – 2,5 літра;
- апельсин – 1/2 шт.;
- лимон – 1/3 шт.
Як приготувати компот з яблук, апельсина і лимона на зиму
Перш ніж почати приготування компоту, нам потрібно заздалегідь намити та простерилізувати будь-яким зручним способом трилітрові банки і закаточні кришки.
І так, почнемо з того, що під холодною проточною водою вимиємо яблука. Яблучка, до речі, я для компоту підбирала дрібні. Якщо у вас великі, то на одну ємність нашої заготовки досить 2-3 яблука.
Апельсини і лимон обов’язково потрібно обдати крутим окропом, щоб виділилися ефірні масла, що містяться в шкірці цитрусових. Без цієї гарячої ванни готовий компот може гірчити.
Яблука очищаємо від шкірки.
Потім, гострим ножем видаляємо серединки і ріжемо яблучка часточками середнього розміру.
Апельсини і лимони нарізаємо кільцями товщиною в один сантиметр.
Цитрусові для компоту намагайтеся вибирати середнього розміру. Нам треба щоб нарізані кружечки вільно проходили через шийку банки.
Якщо апельсини дуже великі, можна розрізати кружальця навпіл. На смакові якості компоту це не вплине, але виглядати в банці половинки будуть не так апетитно.
У кожну банку закладаємо часточки яблук, три кружечки апельсина і два кружечки лимона.
Кип’ятимо потрібну кількість води і заливаємо банки доверху.
Потім, накриваємо їх стерилізованими кришками і вкутуємо рушником на двадцять хвилин.
Далі, за допомогою спеціальної кришки з дірочками зливаємо воду з бутлів у велику каструлю, додаємо цукор і доводимо до кипіння.
Отриманий сироп заливаємо назад в банки і закручуємо кришками.
Далі, банки з компотом перевертаємо на кришки і вкутуємо ковдрою на дві години або до ранку.
Ось такий гарний у нас вийшов компот з яблук, апельсина і лимона – смачна та вишукана заготовка на зиму.
Зверніть увагу, за кольором, заготовлений на зиму компот нагадує «фанту». Коли Ви взимку відкриєте банки з заготовкою, зможете переконатися, що ніжний кисло-солодкий смак компоту, теж, дуже нагадує популярний напій.