Компот з полуниці – це дуже смачна і корисна заготовка. До того ж, щоб її приготувати, знадобиться приблизно півтори години. А це зовсім небагато, коли мова йде про консервування.
Інгредієнти: Вода, Лимонна кислота, Полуниця, Цукор
З тої кількості інгредієнтів, що запропоновані в рецепті, можна приготувати 7 трилітрових банок.
Для приготування треба взяти:
- полуниця – 2,1 кілограма;
- цукровий пісок – 1 кілограм 750 грамів;
- кислота лимонна – 7 чайних ложок.
Як закрити компот з полуниці на зиму
Ягоди треба добре вимити та порізати. Якщо вони великі – ріжте на 4 частини, а якщо середні – на 2. Розрізаючи ягоди, ви даєте їм можливість добре пропаритися і віддати максимальну кількість свого аромату компоту.
Візьміть велику каструлю та відміряйте воду за кількістю бутлів – 2,7 літра на одну трилітрову банку. Закип’ятіть воду.
Доки вона кипить, можна стерилізувати кришки для закочування.
Далі зважте полуницю та відміряйте 300 грамів.
Це кількість полуниці на одну банку. Окрім полуниці треба взяти цукор – 250 грамів на трилітрову банку.
Що ж стосується лимонної кислоти, то на одну банку необхідно взяти одну чайну ложку.
Далі треба стерилізувати банки. Можете тримати їх горлечком до киплячого чайника, аж доки дно не нагріється, або обрати інший зручний для вас спосіб.
Далі засипте в бутель цукор, полуницю, лимонну кислоту та залийте окропом.
Тепер необхідно закатати банку, а потім взяти її рушником, аби не обпектися, та добре потрусити – так ви розчините цукор.
Після цього закутайте компот та лишіть його вистигати. В середньому, це займає 5-6 годин.
Така консервація виходить не дуже концентрованою та не занадто солодкою, зате дуже ароматною. Тому вона обов’язково сподобається тим, хто любить натуральні смаки та корисні напої і хоче взимку насолоджуватися смачним компотом зі свіжої полуниці.