Компот з мандаринів – це дуже цікавий та смачний напій, який може стати оригінальною альтернативою соку.
Інгредієнти: Мандарин, Сода, Цукор
Як зробити компот з мандаринів часточками
Треба вибрати хороші стиглі мандарини, почистити їх, видалити білі волокна та розібрати на часточки.
Далі необхідно підігріти воду до 89-90 градусів, додати в неї соду, аби вийшов 1%-розчин і занурити в нього мандарини на 30 секунд.
Після цього прополощіть мандарини та покладіть їх в чисту воду на 1 годину (не менше).
Тим часом можна приготувати сироп. Для цього візьміть воду і цукор в пропорції: на 1 літр води – 0,5 кілограма цукру.
Розкладіть мандарини в банки та залийте гарячим сиропом. Після цього треба стерилізувати банки. Час стерилізації залежить від об’єму:
- 0,5 літру – 25 хвилин;
- 1 літра – 35 хвилин;
- 3 літра – 45 хвилин.
Потім закатайте банки кришками та поставте догори дном.
Зберігати такий компот треба разом з іншими консервованими заготовками на зиму. Цей смачний напій точно сподобається вам та вашим гостям.